Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname heeft bijna geen quarantaineplekken meer

Geplaatst

op

Jerry Slijngard 1

Personen die positief zijn getest en a-symptomatisch zijn, zullen niet in ziekenhuizen worden opgevangen, maar in alternatieve locaties. De zaal van de Kamer van Koophandel en Fabrieken wordt ingericht als quarantaineruimte. “Het is niet dat wij ze niet willen blijven verzorgen, maar wij kunnen zo niet door blijven gaan”, legde Jerry Slijngard, coördinator van het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing (NCCR) uit. In een korte periode is het aantal positief geteste personen toegenomen van 10 naar 90.

Slijngard weet dat wij het als samenleving veel beter kunnen doen. “Als we zo door blijven gaan, moeten wij overgaan op andere quarantaineruimtes waarbij u niet meer in de watten wordt gelegd, maar zelf de handen uit de mouwen zal moeten steken. En ook de familie zal moeten inkomen.”

Bij elke persoon die positief is getest, volgt er een proces van contact tracing. “Er zijn nu vier teams belast met de contact tracing, maar ook dit houden zij niet vol”, zegt Slijngard. Patiënten en hun contactpersonen moeten worden opgehaald door anderen, die daarbij hun gezondheid op het spel zetten. “Er zijn nu mensen in de frontlinie die tijdens het uitoefenen van hun werk ziek zijn geworden en positief getest zijn.”

Quarantaineruimtes vol

Nu raken de quarantaineruimtes vol. Er zijn op dit moment ruim 170 personen in quarantaine en zij zijn geen repatrianten. “Het is dus goed om ons te houden aan de maatregelen die zijn opgegeven door het ministerie van Volksgezondheid.” Wat ook zorgen baart is het aantal illegalen dat naar Suriname komt. Zij infecteren daardoor ook hun leefgemeenschappen. Als ook deze leefgemeenschappen doorgeven dat er illegalen het land binnen zijn gekomen, helpen zij de verspreiding van COVID-19 onder controle te houden. Vanaf maandag 8 juni gelden verscherpte lockdownmaatregelen die twee weken van kracht zijn.

Culturu.com

8 Reacties
8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ludo
zaterdag 6 juni 2020 09:34

Die mensen moeten thuis blijven. Geef ze 2 weken huisarrest

adjako
zaterdag 6 juni 2020 10:43

Chantokie en zijn witte pieren moeten het krijgen

Eddie
zaterdag 6 juni 2020 12:54

Bouta en rest regering houden zich ook niet aan de regels door bv ziekenhuis te gaan bezoeken en in bepaalde wijken zonder 1,5m afstand te houden. Van mondkapjes hebben zw ook nooit gehoord. Slechte voorbeeld geven ze uit naar de bewoners.

Bram
zaterdag 6 juni 2020 15:00

Adjako moet zijn smoel houden anders krijgt hij wat met die boeven van NDP!!!

Debby
zaterdag 6 juni 2020 16:20

Gaat dat van yokohama trading ook onderzocht worden

W.S. George
zaterdag 6 juni 2020 16:26

Echt bizar.

Lany
zaterdag 6 juni 2020 19:28

Jullie moeten strenger worden want anderen worden ziek en anderen onservinden de dupe omdat men ongehoorzaam is. Waar zijn de kustwacht boten. Plaats een .50 op een boot en schiet voorlangs wie niet wilt luisteren schiet hun moters kapot. Waar zijn de mpers met hun bullepezen wiep deng soema no wani jere moes firi so zijn surinamers

Guno
zaterdag 6 juni 2020 22:06

Hebben ze wel.50. Die uzi zijn al oud en karabijn.Advertentie

Suriname

Nieuw regeer team doet schrikbarende onthullingen in het Surinaams parlement

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 07 At 11.42.06 (1)

Ergens onder aan de lange lijst van onregelmatigheden, misstanden en wandaden, geconstateerd door het nieuw regeer team, is een voorlopige calculatie van de schuldenlast opgenomen. Het gaat om enorme bedragen in vreemde valuta alsook Surinaamse dollars.

Het leeuwendeel van de voor een klein land abnormaal hoge bedragen, is de besteding niet te achterhalen, of het nut ervan niet duidelijk en misschien zelf niet aanwezig.

De Assemblee-vergadering van gisteren, donderdag 06 augustus, heeft voor veel beroering gezorgd en zal grote delen van het volk nog heel lang bijblijven.

Nadat de President en de Vice-President aan het volk, hun onthullingen gedaan hadden kwamen de ministers aan het woord. Een en al een opsomming van zaken welke blijk geven van niets anders dan wanbeleid. Opvallend dat elke spreker tijdens zijn of haar beurt het heeft gehad over ongegronde bevorderingen, de last minute indiensttredingen al dan niet op basis van wurgcontracten. Ook is door een ieder aangehaald de vele betalings-achterstanden, waarbij ongewoon en abnormaal hoge bedragen genoemd zijn. Zelfs voor wat betreft de achterstand in betaling voor nutsvoorzieningen, werden schokkende bedragen opgesomd. Daarnaast zijn gigantische bedragen voor huur van panden genoemd met ook nog hoog opgelopen achterstanden.
Vandaag zal ongetwijfeld hetgeen uit de doeken gedaan is tijdens deze DNA-vergadering, op vele plaatsen onderwerp van gesprek zijn.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen