dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname heeft bezoek van Braziliaans marineschip Iguatemi

lees ook ...

Wageningen wordt toerismerijp gemaakt

Er valt veel uit het koloniale verleden te bezichtigen in Wageningen in het district Nickerie. Dit kan vooral het toerisme ten goede komen en daarmee ook de ontwikkeling van het ressort. Een werkgroep...

Een Braziliaans marineschip is momenteel in Suriname. Militairen van Suriname (Marine) en Brazilië wisselen momenteel kennis en ervaringen uit op het marineschip Iguatemi. Dit vaartuig is hiervoor speciaal op 27 april afgemeerd in de Nieuwe Haven van Paramaribo. Het bezoek is in verband met de jaarlijkse Caribbean Exercise (Caribex), een maritieme oefening welke in het Caribisch gebied wordt uitgevoerd door de Braziliaanse marine.

Een schip van de Surinaamse Kustwacht, met marinepersoneel aan boord, zal samen met het Braziliaans marineschip een Passage Exercise (Passex) uitvoeren bij de monding van de Surinamerivier en in de territoriale wateren. Hierdoor wordt de bilaterale samenwerking tussen de legers van beide landen verder uitgediept.

Suriname heeft regionale en internationale partners op het gebied van defensie en veiligheid. De Federale Republiek Brazilië is één van de partners met wie er een goede bilaterale samenwerking is.

Het Braziliaans marineschip Iguatemi is het tweede schip uit het zuiderbuurland dat ons land binnen een jaar aandoet. In augustus vorig jaar had Suriname al bezoek van het schip Bocaina. Op 2 mei vertrekt het vaartuig uit het land.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname heeft bezoek van Braziliaans marineschip Iguatemi