Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname haalt 2100 ampullen COVID-19 medicijn uit Cuba

Geplaatst

op

Ricky Kromodihardjo

De regering treft voorbereidingen om 2100 ampullen Interferon alfa-2b uit Cuba binnen te halen. Dit heeft Ricky Kromodihardjo, directeur van het Staatsziekenfonds (SZF), tijdens de dagelijkse persconferentie van het Covid-19-managementteam op 23 maart 2020 bekendgemaakt.

Tot nu toe heeft deze medicatie meer dan vijftienhonderd patiënten genezen van COVID-19. Het is één van de dertig middelen die door de Chinese National Health Commission is uitgekozen om COVID-19 aan te elimineren. Kromohardjo heeft verder aangegeven, dat het medicijn er komt voor het geval er behoefte aan zal zijn.

De SZF-directeur gaf aan dat iemand die besmet is en in redelijk goede conditie verkeert, vijf tot tien ampullen gebruikt en voor iemand die er slecht aan toe is, zullen tien tot twintig nodig zijn. Op basis daarvan zegt de SZF-directeur dat 2.100 ampullen voldoende zullen zijn voor honderd tot tweehonderd patiënten. De ampullen zullen worden ingevlogen door Fly Allways.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft benadrukt, dat er een grote vraag is naar het medicijn. Minister Elias heeft vervolgens aangegeven dat Cuba nu compleet is uitverkocht. Hij maakte verder kenbaar dat op 5 april de ‘proeforder’ in Suriname zal arriveren. Vervolgens zal na evaluatie besloten worden over de grote bestelling.

Culturu.com

7 Reacties

7
Reageer op dit artikel

1000
Meity

Suriname is veel verder dan Nederland. We hebben een goede leider Bouterse gaat het land en bevolking redden. Nederland zoekt nog naar medicijnen daar gaan ze dood in het ziekenhuis. Cuba heeft China geholpen. Nu helpen ze Italië. Nederlanders zeg aan Rutte laat hij Cuba om hulp vragen anders gaan jullie binnen blijven. Bouterse heeft hulp voor ons gezocht.

Fer

Meity, ja die paar ampullen gaan niks doen… Kijk jullie ziekenhuizen. Het dieren ziekenhuis in Nederland is nog schoner en moderner. Nee blijf jij maar lekker op die drugsbaron/moordenaar stemmen. Btw gaat lekker die srd.. Nog ff kun je het als wc papier gebruiken. Maar vooral blind blijven en op die debiel stemmen. Succes met de toekomst van su…

Robinhood

Heeft iemand zich wel eens afgevraagd waarom Corona naar SU is gegaan ?????
Is dit misschien DE redding waarop SU al 40 jaar wacht ?????

Dr. M

Geen bewijs dat het werkt. En bijwerking is niet gering.
Jullie worden weer voor de gek gehouden.

SRANAN meid

Waarom. Zo negatief. Iedereen doet zijn best de coranacgoed te doorstaan. En als deze regering ziet dat China naar heeft gehad met Cuba en nu Italië dan lijkt het me goed iets te proberen wat kan helpen ipv iemand te zien sterven. Als iemand toch al zou sterven dan kan je toch iets geven en als het helpt is toch meegenomen. Niet altijd zo negatief zijn.

Ewaldo/Rotterdam

Wie een wijs hart heeft,spreek verstandige woorden,en geeft kracht aan het betoog van zijn lippen. Dus als wijs hulp zoeken & willen moet wij niet HOOGMOEDIG zijn, maar accepteren de hulp die je krijgt.Dit is geen politieke onderwerp het is een epidemie dat iedereen kan overkomen. Dus geen tijd om die richting te bewandelen. Elkaar ondersteunen is the Solution. ☝️😴🤝

Samuël

Nederland koopt niet ze maken het zelf. Hebben zelf de kennis in huis ik hoop dat Nederland Suriname ook geeft want eens waren ze moeder en kind.Advertentie

Suriname

Economistenvereniging vraagt Surinaamse regering Wet uitzonderingstoestand in te trekken

Geplaatst

op

Ves

In De Nationale Assemblee (DNA) moet vandaag de Wet Uitzonderingstoestand worden behandeld. De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) vraagt aan de regering om deze wet direct in te trekken.

Ze vinden dat samen met de belangrijkste belanghebbenden om de tafel moet worden gezeten om te praten over actieve burgersteun aan de regering om een oplossing te vinden voor de COVID-crisis en de financieel-economische crisis.

Volgens de VES is de COVID-19-uitbraak een ernstige bedreiging voor de volksgezondheid van Suriname en moet die niet alleen adequaat, maar ook nationaal worden aangepakt.

De VES is vindt dat er in de samenleving geen enkele rechtvaardiging bestaat voor het uitvaardigen van nieuwe wetten om deze crisis te bestrijden. Gelet op de huidige stand van de gezondheidszorg en de orde in het land is er voldoende ruimte om deze crisis binnen de bestaande orde te bestrijden.

De Wet Uitzonderingstoestand is naar letter en geest een middel dat niet in verhouding staat met de kwaal. De VES vindt dat de COVID-crisis absoluut niet gebruikt mag worden om burgerrechten te beperken en vooral om het financieel-economisch wanbeleid voort te zetten.

Deze Uitzonderingstoestand is volgens de organisatie bedoeld om het verkeerde financieel-economische beleid voort te zetten en nu zonder wettelijke beperkingen de gecreëerde begrotingstekorten ongebreideld monetair te kunnen financieren. Bovendien wil deze wet het recht om te protesteren tegen het wanbeleid dat de gemeenschap nog verder zal verarmen, afpakken.

De Uitzonderingstoestand zal het bedrijfsleven verlammen en de samenleving sociaal hard treffen en de toekomstige generaties, onze eigen kinderen, in armoede dompelen. Voor de VES is dit onverklaarbaar en roept daarom alle maatschappelijke groeperingen op om zich uit te spreken over de beknottingswet van de overheid. verder is de vrees is aanwezig, dat met deze wet de regering de rijkdommen van de samenleving zal verpanden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Elias: alleen Staatsolie kan beslissen over aardolie gerelateerde aangelegenheden

Geplaatst

op

Naamloos 4

“Alleen Staatsolie kan beslissen over aardolie gerelateerde aangelegenheden. Dat is bij wet geregeld,” zegt Staatsolie-directeur Rudolf Elias. In gesprek met het Nationaal Informatie Instituut ontkracht hij geruchten als zouden er momenteel plannen zijn om de olievoorraden in blok 58 in het Surinaamse kustgebied te verkopen. “De samenleving hoeft zich niet druk te maken over onze olievoorraden. Onze olievoorraden zijn veilig bij Staatsolie. Er is geen enkele behoefte op dit moment om met iemand daarover zaken te doen.”

De bedrijfsleider zegt dat ontzettend veel partijen over de gehele wereld geïnteresseerd zijn in de olievoorraden in het Surinaamse kustgebied, “maar bij Staatsolie vinden zij nul ingang als het gaat om blok 58. We praten niet over blok 58. Wij praten niet eens over het verkopen of partijen die geïnteresseerd zijn”, benadrukt de directeur.

Directeur Elias zegt vervolgens dat er vanuit de wereld ook grote interesse is voor het gebied dat ligt tussen blok 58 en Tamabaredjo. “Daarvoor gaan wij een transparante bieding houden op het moment dat we voldoende informatie hebben.” Hij benadrukt dat President Desiré Bouterse en de President-Commissaris van Staatsolie het eens zijn met de plannen van de Surinaamse oliemaatschappij. De Staatsolie-topman zegt dat recent nog aan een bedrijf is aangegeven dat er niet over blok 58 wordt gesproken. “Over andere gebieden mogen zij meedoen aan een transparante bieding die mogelijk aan het einde van dit jaar zal volgen.”

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen