zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname, Guyana en Frankrijk versterken samenwerking tegen veiligheidsdreigingen

lees ook ...

Vakbonden eisen spoedoverleg en gegevens stroomvoorziening v...

Ravaksur, FOLS en BvL/ALS hebben binnen een termijn van 48 uur gegevens over de stroomvoorziening geëist en vragen om een spoedoverleg met president Chan Santokhi vanwege het ontbreken van deze inform...

Op 30 april hebben de ministers Krishna Mathoera van Defensie (Suriname), Brindley Robeson Benn van Home Affairs (Guyana) en de Franse ambassadeur Nicolas de Bouillane de Lacoste hun handtekeningen gezet onder het derde gemeenschappelijk veiligheidsmasterplan tijdens de derde Guiana Shield Strategic Dialogue. Deze bijeenkomst vond plaats van 29 tot en met 30 april in Georgetown, Guyana.

De drie landen erkennen de gedeelde veiligheidsuitdagingen waar ze voor staan en zijn vastbesloten om gezamenlijk actie te ondernemen. Het doel van het masterplan is om door middel van informatie-uitwisseling en gezamenlijke actie tijdig op te kunnen treden tegen veiligheidsdreigingen in de regio. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt om gezamenlijke trainingen te organiseren, zowel te water als te land.

Minister Mathoera benadrukt het belang van samenwerking binnen de Guiana Shield-regio om de veiligheid te kunnen waarborgen. Ze wijst op de vele uitdagingen zoals natuurrampen, illegale migratie en georganiseerde misdaad, die een directe bedreiging vormen voor de ontwikkelingsstrategieën, veiligheid en milieu van de landen. De bewindsvrouw pleit voor een holistische aanpak die de grondoorzaken aanpakt en de algemene veiligheidspositie versterkt.

Mathoera benadrukt dat deze bedreigingen en uitdagingen een multidimensionale aanpak vereisen en dat geen enkel land deze alleen kan aanpakken. Ze roept op tot een gedeelde verantwoordelijkheid om alle aspecten te bestrijden die de ontwikkeling en veiligheid van de regio bedreigen. De samenwerking tussen Suriname, Guyana en Frankrijk is daarbij cruciaal voor het succes van deze aanpak.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname, Guyana en Frankrijk versterken samenwerking tegen veiligheidsdreigingen