Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname gereed voor bezoek Boliviaanse president

Geplaatst

op

door

Het staatshoofd van Bolivia brengt op woensdag 10 juli 2019 een kort bezoek aan Suriname om zijn ambtgenoot, Desi Bouterse, te spreken. En de voorbereidingscommissie is klaar voor de komst van de president, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

De Boliviaanse regeringsleider wordt op woensdag rond middernacht door president Bouterse verwelkomd op de internationale luchthaven te Zanderij, zegt Ramon Abrahams. Hij is voorzitter van de Voorbereidingscommissie. In de ochtenduren zal president Morales in het Presidentieel Paleis worden opgewacht waar het bilateraal overleg zal plaatsvinden.

Suriname en Bolivia zijn diplomatieke betrekkingen aangegaan op 23 juni 1978. De niet-residerend ambassadeur van de Plurinationale Staat Bolivia, Z.E. José Kinn Franco, had een beleefdheidsbezoek gebracht aan de voormalige minister van Buitenlandse Zaken, Niermala Badrising.

Kort  na de gesprekken zal Morales zich weer begeven richting Zanderij om vervolgens zijn reis voort te zetten.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Van Trikt brengt werkbezoek aan Minowc

Geplaatst

op

door

Governor Robert-Gray van Trikt van de Centrale Bank van Surinameheeft een werkbezoek gebracht aan het ministeruie van Onderwijs, Wetenschap enCultuur. Tijdens dit bezoek hebben minister Lilian Ferrier, directeur NataschaBennanon en mw. Gracia Valies-Ormskirk, waarnemend hoofd BVOS gesproken oversamenwerking inzake opleidingen op het gebied van hoger onderwijs (Masters,PhD) via een speciaal voor dit doel ingestelde CBvS Academy. Dit bezoek vondplaats op maandag 8 juli 2019.

Er werd specifiekgesproken over het aanbieden van specialistische opleidingen betreffendeCentrale Bank kerndoelstellingen, zoals monetaire en financiële stabiliteit.Ook andere opleidingen waaronder fiscal policy, FinTech en risk managementzullen worden aangeboden via de CBvS Academy. De mogelijkheid om meer studentennaar het buitenland te sturen om zich te specialiseren kwam ook aan de orde. Deminister en de governor bekijken op korte termijn hoe de samenwerking vorm tegeven.

Lees verder

Suriname

Video Report: Korps Suriname verkeersvrijwilligers

Geplaatst

op

door
Korps Politie Suriname
Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X