zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname geprezen voor gastheerschap van ACS-bijeenkomst: Twintig lidstaten aanwezig

lees ook ...

OM maakt opnieuw illegale landingsbaan in Avanavero onklaar

Het Openbaar Ministerie (OM) van Suriname heeft aangekondigd dat een landingsbaan in Avanavero, gelegen in het westen van Suriname, die voorheen werd gebruikt voor illegale activiteiten en op 1 decemb...

De secretaris-generaal van de Associatie van Caribische Staten (ACS), Rodolfo Sabonge, benadrukt het belang van de organisatie als platform voor dialoog tussen lidstaten en geassocieerde partijen. Hij sprak hierover in een interview met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) ter gelegenheid van de ACS-bijeenkomst, waarbij Suriname de voorzittersrol vervult.

Sabonge prees Suriname voor het gastheerschap van de ACS-bijeenkomst, waar meer dan twintig lidstaten en tal van geassocieerde en waarnemende landen aanwezig waren. De ACS is momenteel de op één na grootste organisatie op het westelijk halfrond, na de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS).

De focus van de ACS ligt op handel, toerisme, transport en milieurampenbestrijding. Tijdens de 16e Business Forum van de ACS werd benadrukt dat handel essentieel is voor groei en ontwikkeling binnen de regio. Sabonge benadrukte het belang van solidariteit tussen ACS-landen bij het aanpakken van gemeenschappelijke uitdagingen, zoals klimaatverandering.

Hij prees Suriname als een van de drie koolstofnegatieve landen ter wereld en benadrukte de rol van de regio bij het verminderen van de uitstoot. Sabonge pleit voor een eerlijke behandeling van de regio in internationale klimaatonderhandelingen, gezien de onevenredige impact van klimaatverandering op veel ACS-landen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname geprezen voor gastheerschap van ACS-bijeenkomst: Twintig lidstaten aanwezig