zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname gastheer voor Business Forum van de Grote Cariben

lees ook ...

Drie verdachten aangehouden tijdens Zero Tolerance

Narco en NIU ( Narcotic Intelligence Unit)  hebben in het kader van Zero Tolerance, op 10 mei jongstleden een aanval gepleegd  op een adres in de omgeving van de Duisburglaan te Paramaribo, waar de dr...

Tijdens de openingsceremonie van het 16e Business Forum of the greater Caribbean heeft minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) van Suriname benadrukt dat Suriname een cruciale rol kan spelen als brug tussen de Grote Cariben en Zuid-Amerika. Het forum, dat samenvalt met de ACS-conferentie en tot 9 mei duurt, markeert het begin van een dynamisch platform waar overheden, bedrijven en niet-gouvernementele organisaties uit verschillende lidstaten en geassocieerde staten samenkomen om samenwerking en kennisdeling te bevorderen.

Minister Ramdin wees op de unieke geografische ligging, natuurlijke hulpbronnen en klimatologische omstandigheden van Suriname, waardoor het land ideaal is om duurzame groei te bevorderen door middel van verhoogde productie en verbeterde connectiviteit. Hij onderstreepte het belang van samenwerking om regionale obstakels aan te pakken en benadrukte dat productie en connectiviteit niet alleen economische groei stimuleren, maar ook de basis vormen voor structurele ontwikkeling en kansen creëren voor toekomstige generaties.

De bewindsman moedigde deelnemers aan om actief deel te nemen aan discussies en mogelijkheden voor samenwerking te verkennen, waarbij hij de waarde van hun inzichten en expertise benadrukte in het streven naar een welvarende toekomst voor de regio.

Hij bedankte het ACS-secretariaat, aanwezige afgevaardigden en de zakengemeenschap, zowel lokaal als internationaal, voor hun steun aan het initiatief en hun bijdrage aan het bevorderen van regionale samenwerking en ontwikkeling.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname gastheer voor Business Forum van de Grote Cariben