dinsdag 28 november 2023
32.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
1
(1)

Suriname gastheer vergadering voor rampenbeheersing

lees ook ...

Eigenaars Doksenclub verdacht van verduistering

Vijai Kirpalani, verdenkt zijn voormalige zakenpartners, de eigenaars van De Doksenclub van verduistering. De verdachten zijn op 14 november jongstleden gedagvaard door het Openbaar Ministerie, maar G...

Suriname zal vanaf 20 mei 08 dagen de gastheer zijn van de Technical Advisory Meeting (TAC), een regionale bijeenkomst in het kader van rampenbeheersing in de Caribische regio. Tijdens deze ontmoeting komen de organisaties voor rampenbeheersing uit het Caribisch gebied in vergadering bijeen om zich te buigen over de aanpak voor het komend jaar.

De bijeenkomst is er onder andere om landen beter op elkaar af te stemmen voor het moment waarop er hulp verleend moet worden als een land getroffen wordt door een ramp. Aan de meeting nemen de 18 lidstaten van Caribbean Disaster Emergency Management Agency (CEDEMA) deel waaronder Sint-Maarten, de Nederlandse Antillen, de Caribbean Development Bank (CDB), de Inter-American Development Bank (IDB) en de Canadian Caribbean Insurance Fund.

De meeting, die zal plaatsvinden op technisch niveau, wordt gehouden op 20, 21, 22, 24 25, 26, 29 april en 05 mei. “Vanaf 1 juni tot en met 30 november is in het Caribisch gebied het orkaanseizoen, vandaar dat deze meeting voorafgaand daaraan gehouden moet worden”, aldus kolonel Slijngard.

Suriname heeft nu de gelegenheid om leiderschap te tonen, door de wijze waarop het land ondersteuning zal verlenen wanneer bevriende naties getroffen worden door orkanen. De meeting is ook belangrijk vanwege het feit dat gebieden in Suriname al geruime tijd getroffen zijn door wateroverlast. De TAC, waarvan Kolonel Jerry Slijngard de voorzitter is vanaf 01 april, zal ook bijdragen aan het in place brengen van voorzieningen.

Op basis van rampen die zich in het verleden hebben voorgedaan, zullen de organisaties nagaan hoe de weerbaarheid tegen natuurverschijnselen op te voeren zodat er beter op ingespeeld kan worden. De voorzitter noemt als voorbeeld het aanpakken van de infrastructuur. In Suriname zou bijvoorbeeld moeten worden overgegaan tot het bouwen van evacuatiecentra op hoger gelegen plaatsen in gebieden die gevoelig zijn voor wateroverlast.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname gastheer vergadering voor rampenbeheersing