Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname gaat het vreemdelingenbeleid aanscherpen

Geplaatst

op

In het kader van het te voeren immigratiebeleid zal het vreemdelingenbeleid worden aangescherpt.

Volgens de begrotingen 2017 van het ministerie van Justitie en Politie zullen bij het verlenen van toelating en verblijf aan vreemdelingen in Suriname belangen van nationale aard doorslaggevend zijn.

De Hoofdafdeling Vreemdelingenzaken verder worden geprofessionaliseerd en zullen onder andere automatiseringsprojecten verder worden uitgevoerd. Daarnaast zal de vreemdelingenpas worden ingevoerd voor vreemdelingen die reeds in het bezit zijn van een verblijfs- dan wel vestigingsvergunning.

In samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, vindt reeds screening plaats van de groep vreemdelingen die langer dan drie maanden in Suriname verblijven. Het betreft de machtiging tot kortverblijf procedure, waarbij de vreemdeling de aanvragen reeds vóór het afreizen indient op de betreffende Ambassade of betreffend Consulaat van Suriname in het land van herkomst. In navolging van het beleid van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor personen van Surinaamse origine zal verdere facilitering van deze groep van personen prioriteit genieten.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen