Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname gaat voorlopig geen nieuwe leningen aan

Geplaatst

op

De regering van Suriname is voorlopig niet van plan om nog meer grote buitenlandse leningen aan te gaan. Volgens minister Gillmore Hoefdraad is de staatsobligatie van USD 550 miljoen voor nu even de laatste. Hoefdraad vind dat eerst de lopende leningen afbetaald dienen te worden voordat er nieuwe worden aangegaan.

Volgens de minister heeft Suriname nu even genoeg aan de net gesloten leningen. De staatsobligatie van USD 550 miljoen is volgens hem breed uitgemeten in de buitenlandse media en Suriname is met deze lening toegetreden op de internationale kapitaalmarkt. Volgens hem moet het land nu verdere inkomsten zien te genereren via andere, interne, manieren. Komende twee weken zal er een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Suriname verblijven. Zij komen om de lening van USD 478 miljoen en het stabilisatie- en herstelplan 2016-2018 te bespreken. Volgens minister Hoefdraad zijn de leningen bij het IMF, de staatsobligaties en de leningen bij de Islamitische Ontwikkelingsbank voldoende om Suriname uit het slob te halen. Wat dan volgt zijn hervormingen om het land weer op orde te krijgen. Daar zou Suriname geld mee moeten verdienen om zo verder te kunnen ontwikkelen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Geen kinderbijslag in Suriname door diefstal bij Ministerie

Geplaatst

op

By

Inwoners van Suriname krijgen voorlopig geen kinderbijslag. Volgens het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting in Suriname is er afgelopen weekend ingebroken bij de dienst die verantwoordelijk is voor de uitbetaling. Bij de inbraak werd een groot geldbedrag gestolen.

Dat heeft het ministerie bekend gemaakt. Het is niet duidelijk hoeveel geld er precies is verdwenen. De politie doet daar op dit moment onderzoek naar.

Vanuit de oppositie is al woedend gereageerd. De kritiek richt zich vooral op het gegeven dat de regering van tevoren moest weten dat er geen geld over zou zijn om de kinderbijslag uit te keren.

Lees verder

Suriname

Nederland onderzoekt afschaffen visumplicht Surinamers

Geplaatst

op

By

Nederland is bereid te onderzoeken of de visumplicht voor Surinamers die naar Nederland willen reizen kan worden versoepeld of afgeschaft. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd tegen het ANP.

Met deze toezegging komt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken tegemoet aan de wens van de Surinaamse regering. Die wil graag dat Surinamers vrij naar Nederland kunnen reizen. Op dit moment moeten zij voldoen aan een aantal specifieke eisen voordat ze mogen afreizen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een financiële garantstelling of een officiële uitnodiging van een familielid. De visumplicht heeft als doel een toestroom van economische vluchtelingen te voorkomen. Nederlanders die naar Suriname gaan hoeven alleen een toeristenkaart te kopen.

Nederland kan niet zelfstandig beslissen om het visum voor Surinamers af te schaffen of de eisen te versoepelen. Vanwege het Schengenakkoord is dit een zaak voor Europa. Het is aan de Europese Commissie om hierover met een voorstel te komen, aldus de woordvoerder. Minister Blok heeft de Surinaamse regering toegezegd haar wens voor het versoepelen van de visumplicht bij de Europese Commissie aan te kaarten. Dit is overigens eerder ook al gebeurd, aldus de woordvoerder.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |