Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname gaat voorlopig geen nieuwe leningen aan

Geplaatst

op

De regering van Suriname is voorlopig niet van plan om nog meer grote buitenlandse leningen aan te gaan. Volgens minister Gillmore Hoefdraad is de staatsobligatie van USD 550 miljoen voor nu even de laatste. Hoefdraad vind dat eerst de lopende leningen afbetaald dienen te worden voordat er nieuwe worden aangegaan.

Volgens de minister heeft Suriname nu even genoeg aan de net gesloten leningen. De staatsobligatie van USD 550 miljoen is volgens hem breed uitgemeten in de buitenlandse media en Suriname is met deze lening toegetreden op de internationale kapitaalmarkt. Volgens hem moet het land nu verdere inkomsten zien te genereren via andere, interne, manieren. Komende twee weken zal er een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Suriname verblijven. Zij komen om de lening van USD 478 miljoen en het stabilisatie- en herstelplan 2016-2018 te bespreken. Volgens minister Hoefdraad zijn de leningen bij het IMF, de staatsobligaties en de leningen bij de Islamitische Ontwikkelingsbank voldoende om Suriname uit het slob te halen. Wat dan volgt zijn hervormingen om het land weer op orde te krijgen. Daar zou Suriname geld mee moeten verdienen om zo verder te kunnen ontwikkelen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Amsterdamse ondernemer voor rechter in Suriname om Decembermoorden

Geplaatst

op

By


De Amsterdamse ondernemer John Hardjoprajitno moet zich komende maandag alsnog melden bij de rechtbank in Suriname op verdenking van betrokkenheid bij de Decembermoorden van 1982.

In het 8 decemberstrafproces staan maandag twee verdachten terecht in Suriname. Deze twee, Harvey Naarendorp en John Hardjoprojitno, waren ten tijde van de decembermoorden in 1982 minister. Daarom dient hun zaak bij de kantonrechter en niet bij de krijgsraad zoals bij de andere verdachten in dit strafproces het geval was.

De twee staan terecht voor verdenking van betrokkenheid bij de moord op vijftien vooraanstaande Surinamers in december 1982. Hoofdverdachte in deze zaak is Desi Bouterse, nu president van Suriname. Naarendorp is overigens als beleidsadviseur en vertrouweling nog steeds nauw betrokken bij Bouterse.

De advocaat van Naarendorp, Irwin Kanhai, stelt dat de kantonrechter niet bevoegd is deze zaak te behandelen omdat er volgens hem sprake is van een ambtsdelict. En voor dat soort delicten is het Hof van Justitie de juiste rechter. Ook meent Kanhai dat de vervolging veel te laat is, die had al in 2000 moeten plaatsvinden.

Eind november heeft de krijgsraad de laatste zaken in dit strafproces behandeld. Het wachten is nu op het vonnis dat de president van de krijgsraad tegen de verdachten zal wijzen. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Tegen acht verdachten heeft de aanklager twintig jaar geëist, bij de overige negen was het vrijspraak.

Lees verder

Suriname

Bewaker in Suriname schiet collega in het gezicht

Geplaatst

op

By

Een 41-jarige bewaker is in de vroege ochtend van maandag 3 december door zijn collega met een jachtgeweer neergeschoten.

De twee mannen waren als bewakers werkzaam waren voor een aannemer. Uit onderzoek bleek dat de collega’s niet dol op elkaar waren en met regelmaat met elkaar ruzie hadden. Nadat de verdachte flink wat alcohol had genuttigd pakte hij een jachtgeweer en schoot hiermee zijn collega in het gezicht waardoor het slachtoffer overleed.

De politie heeft de man opgepakt en het jachtgeweer met munitie in beslag genomen.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |