Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname gaat voorlopig geen nieuwe leningen aan

Geplaatst

op

door

De regering van Suriname is voorlopig niet van plan om nog meer grote buitenlandse leningen aan te gaan. Volgens minister Gillmore Hoefdraad is de staatsobligatie van USD 550 miljoen voor nu even de laatste. Hoefdraad vind dat eerst de lopende leningen afbetaald dienen te worden voordat er nieuwe worden aangegaan.

Volgens de minister heeft Suriname nu even genoeg aan de net gesloten leningen. De staatsobligatie van USD 550 miljoen is volgens hem breed uitgemeten in de buitenlandse media en Suriname is met deze lening toegetreden op de internationale kapitaalmarkt. Volgens hem moet het land nu verdere inkomsten zien te genereren via andere, interne, manieren. Komende twee weken zal er een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Suriname verblijven. Zij komen om de lening van USD 478 miljoen en het stabilisatie- en herstelplan 2016-2018 te bespreken. Volgens minister Hoefdraad zijn de leningen bij het IMF, de staatsobligaties en de leningen bij de Islamitische Ontwikkelingsbank voldoende om Suriname uit het slob te halen. Wat dan volgt zijn hervormingen om het land weer op orde te krijgen. Daar zou Suriname geld mee moeten verdienen om zo verder te kunnen ontwikkelen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Video Report: AIPS dag 2

Geplaatst

op

door

De Surinaamse sportjournalisten die zich in Columbia bevinden voor de AIPS Games hebben vandaag hun eerste medailles in de wacht gesleept.

Ivan Summerville behaalde op het onderdeel 200  m sprint de zilveren plak met een tijd van 13.55 gevolgd door Earnie Eenig met een tijd van 13.83. De winst ging naar de Columbiaan Dairo Perez met een tijd van 12.76. Dairo heeft de race 4 jaar achter elkaar gewonnen. Summerville nam voor het eerst deel aan een atletiekonderdeel terwijl Eenig bij d vorige editie ook op de derde plaats eindigde. Marciano Zalman nam deel op het onderdeel 1500 m. Daarbij eindigde hij op de derde plaats. Hij liep de afstand met een tijd van 7.55.50. De Surinaamse atleten komen morgen weer kn actie. Ivan Summerville en Earnie Eenig op de 200 m sprint en Marciano Zalman op de 8p0 m en balwerpen. 

Voorwat het onderdeel zaalvoetbal betreft maakte Suriname een valse start. Na eenruststand van 1-3 ging Suriname met 13-1 ten onder. De enige treffer vanSuriname kwam op naam van Ivan Summerville. Vandaag komt Suriname uit tegenMexico die gisteren van Argentinie verloor. Vrijdag speelt Suriname tegenArgentinie

Lees verder

Suriname

Video Report: AIPS dag 1

Geplaatst

op

door

Op dinsdag is er in Floridablanca, Columbia een aanvang gemaakt met de AIPS Games waaraan sport journalisten van verschillende landen aan deelnemen.

Suriname kwam op dag 1 in actie met het onderdeel pool. Het lukte aan de vertegenwoordigers van Suriname , Marciano Zaalman en Rasjied Sultan zich na elk 3 partijen zich te plaatsen voor de laatste 6. Vandaag komen beide weer in actie.

Lees verder

Meest gelezen