donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname gaat door met AstraZeneca-vaccin

lees ook ...

Wereld waterdag; wat doen wij aan ons watergebruik?

Vandaag is het Wereldwaterdag, die sinds 1993 elk jaar op 22 maart wordt gehouden. Het moet het bewustzijn vergroten over de twee miljard mensen die zonder toegang tot veilig water leven. Dit jaar gaa...

Het ministerie van Volksgezondheid ziet geen reden om te stoppen met het toedienen van het AstraZeneca-vaccin. Zij heeft kennisgenomen van het bericht, dat Nederland de komende twee weken stopt met het toedienen van dit vaccin. Dit besluit is uit voorzorg genomen, nadat er bij mensen in andere Europese landen die waren geprikt met het vaccin bloedproppen waren ontstaan.

In Suriname en Nederland zijn er geen gevallen bekend van bloedproppen na het vaccineren. De Technische Advies Commissie voor immunisatie tegen COVID-19, zal voor het ministerie de ontwikkelingen op de voet blijven volgen. Het ministerie is constant in overleg met de commissie.

De vaccinatie activiteiten in Suriname vinden normaal voortgang. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft in een bericht laten weten, dat er vooralsnog geen reden is om AstraZeneca niet te gebruiken.

Het ministerie van Volksgezondheid zal de bevolking op de hoogte blijven houden van de ontwikkelingen rondom het AstraZeneca-vaccin.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname gaat door met AstraZeneca-vaccin