zondag 27 november 2022
25 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname gaat de Stabilisatiefase in

lees ook ...

Successful completion of government communication training f...

A professionalization process has been started by the President's Cabinet to achieve a considerable improvement in government communication. The Office of the President's workers had access to two tra...

President Chandrikapersad Santokhi had bij zijn aantreden in juli dit jaar het herstel van de Surinaamse economie     verdeeld in drie fasen, te weten: de ‘urgentiefase’ van negen maanden, een ‘stabilisatiefase’ van twee jaar gevolgd door de ‘groeifase’. De regering zit in de vijfde maand van de urgentiefase. In deze fase genieten de financiële crisis, COVID-19 en het armoedevraagstuk prioriteit. De regering is ook al bezig de Stabilisatiefase voor te bereiden, welke eind maart in moet gaan. Dit gaf het Staatshoofd op zaterdag 12 december 2020 te kennen tijdens een persconferentie in Nickerie.

In de stabilisatiefase komen de uitvoering van projecten aan de orde. In verband hiermee zullen er door het kabinet op 23 december in de regeringsraad projecten goedgekeurd worden, die in twee jaar tijd uitgevoerd moeten worden, waarvoor er criteria zijn ontwikkeld.

In januari zullen er architecten, ondernemers en consultants uitgenodigd worden voor een presentatie van de projecten. Deze groep zal dan ook de gelegenheid krijgen met voorstellen te komen. Daarna zal er een maand worden uitgetrokken voor de selectie van de projecten en eind februari/begin maart zullen de eerste stappen gezet worden richting openbare inschrijving voor de overheidsprojecten. De private projecten zullen aan de particulieren worden overgelaten, terwijl de public private partnership (ppp’s) op basis van goede afspraken uitgevoerd zullen worden.

President Santokhi legde in Nickerie ook de nadruk op het belang van de olie-inkomsten voor Suriname. Hij zei dat  de vierde olievondst op het juiste moment komt. Hij benadrukt dat de natuurlijke hulpbronnen aan het Surinaamse volk toebehoren. Met de inkomsten zal er welvaart en ontwikkeling gebracht worden alsook diversificatie van de economie. Belangrijk is dat er gespaard wordt in een Spaar- en Stabilisatiefonds, waarvan de uitvoeringsbesluiten binnenkort een feit zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname gaat de Stabilisatiefase in