Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname financieel aan de grond

Geplaatst

op

blank

Volgens de econoom Steven Debipersad, is uit recente weekstaten gebleken dat de debetstand van de overheid bij de Centrale Bank van Suriname tussen 17 april 2020 en 24 april 2020, gegroeid is met SRD 278,3 mln.  

De toename van de debetstand moet het gevolg zijn van de uitbetaling van salarissen, pensioenen en andere operationele kosten. De werkrekening bij de bank mag in principe niet rood staan.

De econoom zegt verder dat de overheid al haar reserves gebruikt heeft en bepaalde garanties die zij aan de moederbank heeft gegeven niet is nagekomen.

Door te blijven lenen bij de CBvS, holt de staat de moederbank in principe uit.

Als oplossing voor het recht trekken van de roodstand  heeft de minister van Financiën recent geopperd om de uitstaande schuld bij de CBvS te consolideren tot een langetermijnschuld met een beduidend lage rente.

De monetaire autoriteiten verliezen door het gevoerde beleid hun geloofwaardigheid, wat ook de ontwaarding van de lokale munteenheid, de SRD, tot gevolg heeft. 

De special drawing right  (SDR), die Suriname houdt bij het IMF is van circa SRD 231,9 miljoen naar ongeveer SRD 84,2 miljoen afgenomen. Volgens de econoom, het bewijs dat Suriname thans financieel aan de grond zit.

Culturu.com

12 Reacties

12
Reageer op dit artikel

1000
Bennie otox

No surprise

J Mangror

Surinaamse regering is bezig zijn eigen land te vernietigen Al het zo doorgaat zal de bevolking zo arm worden dat ze hoger zullen lijden

Ram

Neen hoor het gaat heel goed met de financiën van het land. Wat komen jullie ons vertellen. Kijk wat wij uit de grond hebben gestampt. Een kamelebult van een brug en nog meerdere bruggen. Kijk naar de villa’s die worden gebouwd. We hebben het op een rij. Alles gaat gesmeerd en we gaan mogelijk in de toekomst miljarden dollars binnen halen met de olie. De kudde blijft maar in geloven en blijven maar dag in week in jaar uit hosselen om het hoofd boven water de houden.ze verzuipen net niet. De landen waar Suri name ip loopt te leunen hebben… Lees verder »

Drs.Ir.Ph.D Gangadin R.

Het is algemeen bekend dat de Venezolaanse olie in qualitatief en kwantitatief opzicht haar Arabische equivalent zou overtreffen en daardoor weinig raffinage nodig zou hebben. Desalniettemin heeft Venezuela zich geplaatst op de ranglijst van de armste landen op aarde.Volgens het Nederlandse Financiële dagblad mag Suriname heel erg uitkijken voor deze zelfde ontwikkeling in eigen land in plaats smachtend voor de spiegel te staan poseren alsof Dubai ingehaald zal worden.De wijze waarop een van buiten en binnen goed uitziend restaurant vanwege haar waardeloze kok failliet kan gaan, kan ook met een land met mooie huizen en trendy klederdracht gebeuren.

Aaliyah1

De bevolking moet gewoon werken
Alle etniciteiten in suriname zijn lui!! Hoe denk je dat andere landen draaien?!? Door belastinggeld e.d. jullie kunnen de regering niet alleen de schuld geven als het volk niets wilt uitvoeren

Bianca

Dat volk moet gewoon werken?? Dus het volk werkt niet maar de regering werkt wel. Hoe komt het dat de gepensioneerden die jarenlang hard hebben gewerkt voor hun geld,NU moeten bedelen voor hun maandelijks inkomen waar ze recht op hebben.
Als de regering na behoren werkte hadden deze gepensioneerden zulks problemen nooit.

Sampa

Die mensen werken hard soms 2 banen om rond te komen. Soms 3 banen. Salaris is weinig. Politie man is ook beveiliger soms naast zijn baan zodat hij er extraatje heeft wat eingelijk niet mag. Ze werken wel hard voor weinig

Rosa

Beste Aaliyah1, jou reactie met betrekking tot de uitspraak:’alle etniciteiten in Suriname zijn lui’ getuigd wat mij betreft van een zeer laag niveau. Ik weet niet uit welk gespreid bedje jij komt, maar het is algemeen bekend dat de Surinaamse burger ontzettend hard werkt en er dagelijks 2 tot 3 banen op nahoudt om een gezin te onderhouden, en de belastingdienst te vrede te stellen. Dus zorg er aub eerst voor dat je weet waar je over praat voordat je een hele bevolkingsgroep over een kam scheert. Mvg, Rosa

Bolly

Zoek investeerders toerisme is nu plat ligt plat wat zou ik in Suriname kunnen beginnen

Ram

@Drs.Ir.Gangad Ik ga met U mee in het olie verhaal. Zich blindstaren en de waan hebben dat de olie de redding is. Door om zich heen te kijken en het beleid om te gooien en deskundigen het land te laten besturen, in Landsbelang, zal het zeker goed komen met ons land. Kortzichtigheid en hokjesdenkers heeft het land nu en in de toekomst niet nodig. De verkwisting van financiën door gaten met gaten te dichten blijkt funest. De grondstoffen zijn er en wat zijn ze als het zover is waard. Deels wordt weggedragen en men helpt de plunderaars al te graag.… Lees verder »

Saraiyah

Elke keer Suriname dit, Suriname dat.waarom vertrekken jullie niet uit Su dan.

Sheila

We zijn al weg die domme zijn er nog



Advertentie

Suriname

Brug Stolkertsijver gesloten om toename COVID-19 in Suriname

Geplaatst

op

Corona Virus

De orde- en veiligheidsmaatregelen om verspreiding van het COVID-19-virus tegen te gaan, worden verscherpt. Ingaande vandaag is de brug te Stolkertsijver gesloten voor in- en uitgaand verkeer.

Het COVID-19 Crisis Management Team monitort de recente toename van positieve coronagevallen nauwgezet om zo goed als mogelijk controle te hebben over de situatie.

In Suriname zijn er gisteren twee personen positief getest op het COVID-19-virus, waardoor het aantal COVID-19-positieven komt op 14. Het land telt nu 4 actieve gevallen en 331 personen zijn in quarantaine. Een persoon is overleden, terwijl 9 genezen zijn verklaard.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Binnen enkele uren 14de COVID-19-geval in Suriname

Geplaatst

op

Corona Virus

Voor vandaag alleen zijn twee personen positief getest op het COVID-19-virus. Enkele dagen terug was er ook al een geval. De teller positief geteste personen in Suriname staat op 14. Details over de laatste patiënt zijn niet bekend.

Een persoon uit Albina is op 27 mei positief getest op het virus. De situatie van de 13de persoon is stabiel. Hij is overgebracht naar het Regionaal Ziekenhuis Wanica. De afdeling epidemiologie is nu bezig met verdere contact tracing van deze twee personen. 

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen