dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname feliciteert India met 74 jaar Onafhankelijkheid

lees ook ...

E-sigaretten verboden in Suriname

 Electronische sigaretten zijn verboden in Suriname. De illegale handel kan toch een manier vinden om ze binnen te halen. Het ministerie van Volksgezondheid heeft dit daarom bekendgemaakt in verband m...

De Surinaamse regering heeft de Republiek India gefeliciteerd in verband met haar 74 ste Onafhankelijkheidsdag op 15 augustus. In een schrijven aan premier Narendra Modi brengt president Chandrikapersad Santokhi de felicitaties over aan de Indiase regering en de bevolking van India. In zijn schrijven prijst president Santokhi de 74 jaar aan verworvenheden van de Republiek India.

“De inspanningen en de successen van de overheid van de Republiek India door de jaren heen zijn bovenmaats en duidelijk waarneembaar. Als een onafhankelijke natie heeft India verscheidene verworvenheden, waaronder; het opzetten van een moderne economie, het verworden van een van de grootste economieën in de wereld, armoedebestrijding onder miljoenen burgers, het ontwikkelen van een sterk buitenlandsbeleid. De sleutelrol en de inzet van India bij multilateralisme, solidariteit en internationale samenwerking dienen benadrukt te worden. Wij brengen onze dank uit aan India voor haar wereldwijde inzet voor de mensheid”, aldus President Santokhi.

In zijn felicitatie aan India spreekt president Santokhi ook zijn bewondering uit voor de manier waarop India de COVID-19 situatie onder controle heeft gekregen. “Uw overheid heeft ook wereldwijd karakter getoond, door middel van het schenken van verscheidene donaties aan ontwikkelingslanden, waarbij invulling is gegeven aan de Zuid-Zuid samenwerking.” President Santokhi heeft verder aangegeven uit te kijken naar een persoonlijke ontmoeting met de premier van India, wanneer de COVID-19 situatie het toelaat.

Ook minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken feliciteerden India. “Ik maak gebruik van deze voorspoedige gelegenheid om de felicitaties over te brengen aan u, de overheid en het volk van de Republiek India, in verband met deze mijlpaal in de historie van uw land, tijdens het eerbetoon aan de vrijheidsstrijders die onvermoeibaar hebben gestreden voor de bevrijding. Het geeft mij voldoening dat India van plan is te starten met activiteiten, om 75 jaar onafhankelijkheid te herdenken, waarbij de focus gelegd zal worden op het historisch pad van ontwikkeling, bestuur en hervorming, als onderdeel van belangrijke aspecten van een solide basis die decennia geleden is gelegd”, aldus minister Ramdin in het schrijven aan zijn Indiase collega. De minister geeft te kennen uit te kijken naar een persoonlijke ontmoeting met zijn Indiase collega.

Tot slot zegt de minister dat Suriname en India als gelijkgestemde naties, getoond hebben dat de waarden van democratie, zelfbehoud en menselijke waardigheid ten voordele van onze gemeenschappen, centraal staan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname feliciteert India met 74 jaar Onafhankelijkheid