zondag 21 april 2024
27.2 C
Paramaribo
7.3 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname Eye Center heeft internationale standaarden

lees ook ...

Reyme pleit voor dienstplicht

Steven Reyme, A20-voorzitter erkent dat de gemeenschap te kampen heeft met verval van normen en waarden en dat de overheid dit moet aanpakken. Jongeren die niet meer naar school willen, moeten de juis...

 Een volledig gemoderniseerde Suriname Eye Center is donderdag opgeleverd, na veel uitdagingen. Het ziekenhuis kan de beste oogheelkundige zorg aan de Surinaamse gemeenschap bieden volgens internationale standaarden. De financierders zijn stichting Kirpalani, Iam gold, de staat Suriname en het ziekenhuis met een lening van de Nationale Ontwikkelingsbank. Een oogheelkundige ingreep volgens international standaarden is nu hier mogelijk.

“We hebben hier jaren aan gewerkt en hadden altijd een droom dat het opgeleverd zou worden. Maar de mogelijkheden waren vaak beperkt. Het is een hoogtepunt van de organisatie,” zei een emotionele Jerrel Pawiroredjo bij de opening. “Dus je kunt wel grote dromen hebben, maar je kunt ze niet altijd realiseren. Het moment was daar dat de familie Kirpalani en stichting Kirpalani een groot gebaar hebben gemaakt. Samen hebben we het goudbedrijf Rosebel zover gekregen om te helpen financieren”, deed hij uit de doeken.

Kirpalani droeg 1 miljoen US-dollar bij, en Iamgold schonk 450 duizend US-dollar. Ook de overheid ondersteunde met 650.000 US-dollar, zodat materiaal aangeschaft kon worden. Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, heeft ook een lening aangevraagd van 2,4 miljoen US-dollar bij de Nationale Ontwikkelingsbank.

Negen oogartsen kunnen nu hun diensten aanbieden, terwijl men de wachttijd wil beperken tot maximal twee uren.  “Wij zijn hard bezig met de opleiding van vijf oogartsen. Wij willen de beste zorg op een veilige manier aan de Surinaamse gemeenschap bieden. Met het nieuwe gebouw en de nieuwe apparatuur zijn we goed op weg”, benadrukte hij.

Volgens Vijay Kirpalani wil de stichting van het bedrijf op deze manier teruggeven aan de gemeenschap, maar ook stimuleren dat andere ondernemingen het voorbeeld volgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname Eye Center heeft internationale standaarden