maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname en VN ondertekenen Country Implementation Plan voor 2024-2025

lees ook ...

Santokhi: “Grondconversie garandeert bestaanszekerheid...

Tijdens de recent gehouden Regeringsraad Vergadering (RRV) op woensdag 10 juli 2024 zijn de aanpak van grondconversie, personeelsbeleid en veiligheid besproken. President Chandrikapersad Santokhi riep...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft op 20 juni het ‘United Nations Suriname Annual Results Report 2023’ ontvangen van Joanna Kazana, de Permanente Coördinator van de Verenigde Naties (VN) voor Suriname. Tijdens deze gelegenheid, die plaatsvond in het Assuria High Rise gebouw, werd tevens het nieuwe Country Implementation Plan (CIP) voor 2024-2025 ondertekend.

Minister Ramdin sprak zijn enthousiasme uit over het partnerschap met de VN en benadrukte de belangrijke fundamenten die zijn gelegd voor een succesvolle samenwerking. Hij wees op de geboekte vooruitgang in het financieel-economische hervormingsproces en de groei door de introductie van de olie- en gasindustrie als cruciale elementen. De minister benadrukte het belang van het afstemmen van nationale strategieën op een collectieve visie voor vooruitgang en ontwikkeling.

“Elke CIP is opgesteld om specifieke Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) te ondersteunen die het meest relevant zijn voor onze nationale context. Door ons te richten op deze doelen, helpt het CIP een samenhangende en uitgebreide benadering van duurzame ontwikkeling te creëren,” verklaarde Ramdin.

Hij voegde eraan toe dat de succesvolle uitvoering van het CIP zal afhangen van factoren zoals leiderschap en strategische richting. Het ministerie van BIBIS speelt een essentiële rol bij de coördinatie van het CIP, als de belangrijkste schakel tussen de VN en de regering.

De Permanente Coördinator van de VN, Joanna Kazana, herbevestigde de inzet van de VN om Suriname’s ontwikkelingsagenda te ondersteunen. Ze legde uit dat het Annual Report 2023 een uitgebreide beoordeling bevat van de vooruitgang en uitdagingen van Suriname in belangrijke sectoren.

Het rapport dient als een cruciaal hulpmiddel voor beleidsbeslissingen en belicht zowel behaalde successen als gebieden die verdere aandacht vereisen. Kazana benadrukte de trots van de VN om samen met Suriname aan deze nieuwe fase van samenwerking te beginnen.

De ondertekening van de CIP voor 2024-2025 werd uitgevoerd door Kazana en Elizabeth Bradley, directeur Internationale Samenwerking van het ministerie van BIBIS. Dit plan vormt een belangrijk onderdeel van het Multi-Country Sustainable Development Cooperation Framework (MSDCF) 2022-2026, dat zich richt op prioriteitsgebieden zoals economische veerkracht, gelijkheid, welzijn, vrede, veiligheid, rechtstaat, en veerkracht tegen klimaatverandering.

Minister Ramdin besloot met de woorden: “Het nieuwe CIP, dat voortbouwt op de successen van CIP 2023-2024, zal dienen als een routekaart die onze collectieve acties leidt en ervoor zorgt dat onze ontwikkelingsinitiatieven in lijn zijn met zowel nationale prioriteiten als mondiale doelstellingen. Wat we nu doen, zal tot in eeuwigheid blijven.”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname en VN ondertekenen Country Implementation Plan voor 2024-2025