vrijdag 31 maart 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname en VN herbevestigen duurzame samenwerking

lees ook ...

The decision of the Constitutional Court regarding the elect...

On March 23, 2023, the National Assembly's committee on electoral laws convened. The Constitutional Court's ruling on the electoral rules was considered at this meeting. It was requested that the C...

Suriname en de Verenigde Naties (VN) herbevestigen de duurzame samenwerking. Momenteel vertoeft de resident coordinator van de VN, Marina Walter, in Suriname. Zij heeft woensdag haar opwachting gemaakt bij president Chandrikapersad Santokhi. Het onderhoud met het staatshoofd was een beleefdheidsbezoek waarbij de duurzame relatie tussen Suriname en de VN herbevestigd werd.

Tijdens het bezoek hebben beide functionarissen zich gebogen over hun jarenlange samenwerking. Jessica Chandnani, Chief of Office van de Resident Coördinator, zegt dat de VN en Suriname een hele nauwe band hebben. Met het bezoek aan Santokhi is de relatie niet alleen herbevestigd, maar is het ook belangrijk dat hieraan vervolg wordt gegeven vanwege het nieuwe ontwikkelingsplan alsook het nieuwe raamwerk van de VN, de Multi-Country Sustainable Development Cooperation Framework (MSDCF).

De MSDCF is het instrument waarmee de VN landen en gebieden in het Caribisch gebied steunt. Chandnani merkte op dat de Surinaamse regering zich eraan gecommitteerd heeft de groei van het land en de ontwikkeling van haar samenleving ter hand te nemen. De VN wil hierin een partner zijn en waar nodig een bijdrage leveren in het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of te wel de Sustainable Development Goals (SDG’s) die verankerd zijn in Sociale, Economische en Milieu-gerelateerde duurzame ontwikkeling.

Chandnani verwacht dat het partnerschap tussen Suriname en VN op elk gebied voortgezet zal worden, met gebruik van de MSDCF. Voor de organisatie is een goede samenwerking met de Surinaamse overheid van belang zodat er een richtige implementatie kan plaatsvinden van de gemeenschappelijke doelen vastgelegd in het Nationale Ontwikkelingsplan en de MSDCF.

De VN is van mening dat de Surinaamse overheid haar toewijding aan het halen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen heel duidelijk heeft gemaakt. Deze SDG’s zijn in 2015 ontwikkeld door alle 193 lidstaten van de VN, waar Suriname één van is. Chandnani benadrukte dat het voor alle partners een gemeenschappelijk doel is om deze SDG’s die voor 2030 gesteld zijn, te behalen. Voor alle landen, inclusief Suriname, is het dus een gemeenschappelijke agenda.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname en VN herbevestigen duurzame samenwerking