donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
4
(1)

Suriname en Venezuela halen banden aan

lees ook ...

ILonka Elmont houdt sportdag voor kinderen met beperking

De Ilonka Elmont Foundation heeft op 07 december 2022 een sportdag georganiseerd op het SOGK terein voor kinderen met een beperking. Kinderen en jongeren van Huize Betheljada, de Louis Brailleschool e...

De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA) Marinus Bee MSc. LL.B. kreeg gisteren 10 maart een kennismakingsbezoek van de residerend ambassadeur van Venezuela in Suriname, H.E. Ayerim Flores Riva. Suriname en Venezuela hebben een nauwe relatie gebaseerd op wederzijds respect en begrip voor elkaars soevereiniteit en territoriale integriteit. In augustus 2020 bevestigden de regeringen van beide landen hun toezegging om de bilaterale betrekkingen uit te breiden naar nieuwe samenwerkingsgebieden, waaronder de strijd tegen de covid-19 pandemie.

‘Missie Milagros’ in 2018, waarbij Venezuelaanse artsen oogoperaties hebben uitgevoerd in Suriname, was een groot succes. Daarna zijn er op 23 januari 2020 68 mensen in het streekziekenhuis Marwina onder andere behandeld aan cataract en vergroeiingen. De missie 2020 voor Paramaribo en Nickerie werd vanwege covid-19 uitgesteld.

De functionele samenwerking tussen de twee landen op bilateraal, regionaal en multilateraal niveau moet opnieuw worden besproken. Verder moet overwogen worden om de bilaterale samenwerking op het gebied van landbouw, communicatie, juridische bijstand, visserij, energie, vervoer, cultuur en gezondheid te versterken. Venezuela is ook één van ‘s werelds grootste olie-exporteurs geweest, dus ziet de ambassadeur een geweldige kans om samen te werken in de zin van het delen van hun expertise met Suriname.

De assembleevoorzitter en de ambassadeur zijn het erover eens, dat het belang van eerbiediging van het internationaal recht en de zelfbeschikking van volkeren een fundamentele pijler is voor de vooruitgang en het begrip tussen beide naties.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname en Venezuela halen banden aan