Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname en Rusland eens over de afschaffing van visa

Geplaatst

op

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov en zijn collega “Ildiz Deborah Pollack-Bigley” uit Suriname tekenden een overeenkomst voor de afschaffing van visa tussen beiden landen, meldde de persdienst van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Visumvrije toegang wordt geboden voor korte reizen, in andere gevallen (bij het aanvragen van een baan of studie) is het aanvragen van een visum nog steeds noodzakelijk.

Lavrov en Ildiz Deborah Pollak-Bigley wisselden ook van gedachten over actuele kwesties van samenwerking tussen de twee landen. De partijen legden de nadruk op handels- en economische betrekkingen, de interactie van Rusland met Latijns-Amerikaanse en Caribische landen, en op de integratie-verbanden.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Surinaams volkslied heeft Friese roots

Geplaatst

op

By

Het Surinaams volkslied heeft grotendeels Friese roots, dat meldt de leeuwarder courant vandaag.

De oorspronkelijke tekst die begint met ‘Suriname’s trotse stromen’ is in 1893 geschreven door de Friese predikant Cornelis Atses Hoekstra, op een melodie uit 1876 van de Friese onderwijzer J.C. de Puy.

De Surinaamse dichter Trefossa herschreef de tekst later. Zijn versie, waarin hij twee regels van Hoekstra liet staan, werd in 1959 het officiële volkslied van Suriname.

Dichter fan Fryslân Eeltsje Hettinga vestigt de aandacht op deze Fries-Surinaamse link naar aanleiding van de manifestatie ‘F)rede fan Fryslân, feest foar elkenien’, zaterdagmiddag in de Prinsentuin in Leeuwarden.

Hettinga spreekt daar. Hij wil onderstrepen ,,dat de bannen tusken Suriname en Fryslân in pear slaggen fierder geane as de A7’’.

Lees verder

Suriname

Motoragent in Suriname neergeschoten

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Een agent van de Motor Surveillance Dienst (MSD) is vrijdagmorgen omstreeks 7 uur beschoten door een verdachte aan de M.L. Kingweg ter hoogte van de Dageraadweg.
De agent zag de man lopen en sommeerde hem te stoppen omdat hij voldeed aan het signalement van één van de verdachten die kort daarvoor met geweld diefstal hadden gepleegd in het ressort Houttuin.

De verdachte schoot op de agent die in beide benen werd geraakt en per ontboden ambulance naar het ziekebhuis is vervoerd. Een gemengde eenheid van de politie heeft na een klopjacht een verdachte aangehouden aan de Warakoeweg. De polite spoort de andere verdachten op.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |