donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname en Oostenrijk bevorderen samenwerking op handel, cultuur en technologie

lees ook ...

Onvrede bij Surinaamse servicestationhouders: Actie mogelijk...

Er heerst groeiende ontevredenheid onder de Surinaamse servicestation exploitanten. Sirodjenie Jankie, ondervoorzitter van de Surinaamse Service Station Exploitanten Bond (SSEB), heeft bevestigd dat e...

Op woensdag 26 juni 2024 heeft ambassadeur Gilbêrt van Lierop zijn geloofsbrieven overhandigd aan de federale president van Oostenrijk, Alexander Van der Bellen. De ceremonie vond plaats in het historische Hofburg-Ballhausplatz paleis, wat de formele aanstelling van Van Lierop markeert als de nieuwe vertegenwoordiger van Suriname in Oostenrijk.

Van Lierop, gestationeerd in Brussel en geaccrediteerd bij de Europese Unie, benadrukte hiermee het versterken van de banden tussen Suriname en Oostenrijk. De diplomatieke betrekkingen tussen Suriname en Oostenrijk dateren van 7 mei 1977. De versterkte samenwerking biedt kansen op gebieden als handel, cultuur, onderwijs, olie en gas, bosbeheer en technologie.

Deze samenwerking stelt Suriname in staat toegang te krijgen tot Europese markten en technologieën, terwijl Oostenrijk kan profiteren van Suriname’s natuurlijke hulpbronnen en strategische ligging in Zuid-Amerika. Ook bevordert de samenwerking culturele uitwisselingen en wederzijds begrip, wat bijdraagt aan een stabiele en vreedzame internationale gemeenschap. Gezamenlijke inspanningen op het gebied van milieu en duurzaamheid kunnen bovendien een positieve impact hebben op wereldwijde uitdagingen.

Na afloop van de ceremonie weerklonk het Surinaamse volkslied buiten de paleismuren, waarna ambassadeur Van Lierop de eer had om een inspectie uit te voeren van de Oostenrijkse legertroepen. Voor de ceremonie droeg de ambassadeur een sherwani, een creatie van Sandhya Manniesing, een internationaal erkende modeontwerper van Surinaamse origine uit Den Haag. Met deze keuze onderstreepte hij de culturele rijkdom van Suriname.

Tijdens zijn bezoek aan Oostenrijk voerde Van Lierop gesprekken met diverse organisaties, waaronder de Kamer van Koophandel van Oostenrijk, het Austrian Research Centre for Forests (BFW), het ministerie van Economische Zaken en Arbeid, en de gevolmachtigde minister van Europese en Internationale handel van Oostenrijk. Daarnaast sprak de ambassadeur met mogelijke kandidaten voor de rol van honorair consul van Suriname in Oostenrijk, waarbij veel belangstelling vanuit de Oostenrijkse kant bleek.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname en Oostenrijk bevorderen samenwerking op handel, cultuur en technologie