maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname en Nederland versterken samenwerking in overleg over terugname onderdanen

lees ook ...

Frangie onthult: overvloed aan valuta en handelsdynamiek in ...

Volgens Eblein Frangie, de directeur van Finabank, is er momenteel een overschot aan valuta op de markt. Hij legt uit dat de banken hun koersen baseren op de tarieven die worden vastgesteld door de Ce...

Tijdens de 11de Gemengde Werkgroepsvergadering op dinsdag 30 januari 2024, gehouden op het Ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) van Suriname, hebben Suriname en Nederland hun samenwerking op het gebied van de terugname van wederzijdse onderdanen verder geconsolideerd.

Deze ontmoeting maakt deel uit van de halfjaarlijkse dialogen die voortvloeien uit de Memory Of Understanding (MoU) ondertekend op 9 oktober 2008, gericht op de terugname van burgers die irregulier in het andere land verblijven. De bijeenkomst startte met de bevestiging van een positieve en open samenwerking tussen de twee landen, met een sterke focus op de humane behandeling en opvang van personen die onder de MoU vallen.

Beide partijen hebben hun toewijding uitgesproken om te zorgen voor een waardige terugkeer naar het land van herkomst. Er werd tijdens het overleg erkend dat de re-integratie van terugkerende Surinamers optimaal moet verlopen, in samenwerking met zowel Nederlandse als lokale partijen. Het doel is om tegen het einde van het jaar gezamenlijk een succesvol re-integratieproces te kunnen presenteren.

De leiding van de Surinaamse delegatie was in handen van Dina Pinas-Westfa, onderdirecteur Consulaire Zaken, die de afwezige ambassadeur Luziano Truideman verving. Aan Nederlandse zijde werd de werkgroep voorgezeten door Rob Van Bokhoven, directeur Internationale Aangelegenheden bij de Dienst Terugkeer & Vertrek van het Nederlandse ministerie van Justitie en Veiligheid.

De Nederlandse delegatie, die van 29 januari tot en met 1 februari 2024 in Suriname verblijft, heeft naast de werkgroepsvergadering ook gesprekken gevoerd met andere relevante stakeholders in het land.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname en Nederland versterken samenwerking in overleg over terugname onderdanen