woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname en Marokko bespreken samenwerking

lees ook ...

Franse ambassadeur bezoekt VP

De Franse ambassadeur in Suriname, Nicolas de Lacoste, heeft op maandag 27 maart bij zijn regulier bezoek aan Vice-President Ronnie Brunswijk (VP) aangegeven, dat Frankrijk de samenwerking met Surinam...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) en zijn ambtsgenoot van het Koninkrijk Marokko, Z.E. Nasser Bourita hadden op 12 oktober een virtuele ontmoeting. Tijdens de ontmoeting werd verder invulling te geven aan de afgesproken Road Map van samenwerking tussen beide landen zoals vastgelegd in het Joint Communiqué van 11 maart van dit jaar.

Enkele van de samenwerkingsgebieden betreffen onder andere onderwijs, zowel diplomatie en overheidstrainingen als hoger onderwijs; technische samenwerking, op het gebied van beroepsgerichte trainingen, agricultuur, gezondheidszorg, visserij, toerisme, handicraft, klimaatverandering, politie en recht; financiële assistentie ten behoeve van duurzame projecten en verder het uitwisselen van officiële bezoeken.

Tijdens de recente meeting werden de wederzijdse intenties van samenwerking bevestigd, waaronder het vestigen van een ambassade van Suriname in de hoofdstad Rabat en een consulaat in Dakhla, op het schiereiland Rio de Ouro. Middels deze diplomatieke vertegenwoordiging zal verder inhoud worden gegeven aan de verruiming van de politieke relaties en de economische samenwerking. Het overleg op technisch niveau voor de verdere uitwerking zal op korte termijn plaatsvinden.

De buitenlandse politiek van Suriname is erop gericht, op basis van het Surinaams belang nieuwe relaties aan te gaan op verschillende continenten, met name in Afrika.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname en Marokko bespreken samenwerking