Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname en landen Amerika’s vieren vaccinatieweek

Geplaatst

op

Vaccinatie

Suriname en alle andere landen van de Amerika’s vieren deze week voor de achttiende keer de Vaccinatieweek (VWA). De slogan voor deze week is ‘Liefde geven. Vertrouwen. Beschermen. #GetVax’. Deze oproep tot actie is bedoeld om iedereen te herinneren aan het belang van vaccinatie van onze kinderen, onszelf en onze gemeenschappen en te vertrouwen op het vermogen van vaccins om levens te redden en levens te beschermen tegen verschillende ziekten.

De VWA is vanaf de oprichting in 2003 een belangrijke activiteit geworden voor de vooruitgang van immunisatie in de Amerika’s en heeft het landen in de regio elk jaar de kans gegeven om het essentieel werk van nationale immunisatie programma’s onder de aandacht te brengen en te houden.

De viering van de VWA van dit jaar vindt plaats onder ongebruikelijke en zeer moeilijke epidemiologische omstandigheden. Terwijl we voor de uitdaging staan ​​om zo adequaat mogelijk te reageren op de COVID-19-pandemie, wacht de wereld op een vaccin als antwoord op het beheersen van deze nieuwe ziekte. Ondanks deze uitdaging moeten we de essentiële vaccinatie diensten blijven handhaven om ziekte en dood te voorkomen van vele andere gevaarlijke ziekten zoals difterie en mazelen die nog steeds voorkomen in de Amerika’s.

Boodschappen

Vaccinatie diensten kunnen ook worden gebruikt om educatieve boodschappen over handen wassen, hoestetiquette en sociale afstand te integreren. Met inspanningen gericht op het beheersen van COVID-19, inclusief de vereisten van maatregelen voor sociale afstand, is er een verhoogd risico op verstoring van routinematige immunisatiediensten.

Dit zou een gevaarlijke situatie zijn voor elk land, inclusief Suriname, aangezien het niet voltooien van vaccinatieschema’s voor zuigelingen of het niet identificeren en vaccineren van vatbare personen, waaronder gezondheidswerkers, kan leiden tot uitbraken van ziekten die door vaccinatie kunnen worden voorkomen zoals mazelen en kinkhoest. De meest vatbare groep voor ziekten en sterfte aan deze ziekten zijn vooral de zuigelingen en jonge kinderen. Vandaar dat er door de Pan-Amerikaanse gezondheidsorganisatie (PAHO) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) steeds wordt gewezen op het belang van vaccinatie.

Voorkomen ziekten

Sinds de start van het immunisatie programma zijn er in Suriname zes ziekten die door vaccinatie te voorkomen zijn, geëlimineerd: pokken (1971); polio (1994); rubella en aangeboren rubella-syndroom (2015); mazelen (2016) en tetanus bij pasgeborenen (2017). In de Amerika’s zijn in het kader van VWA meer dan 806 miljoen mensen van alle leeftijden gevaccineerd en beschermd tegen een groot aantal ziekten. Dit aantal vertelt echter slechts een deel van het verhaal. Veel landen hebben de afgelopen jaren enorme menselijke en financiële middelen ingezet voor outreach-inspanningen om individuen in afgelegen gebieden, inheemse gemeenschappen en gebieden met beperkte toegang tot gezondheidsdiensten te vaccineren.

Gezien de huidige situatie heeft PAHO de landen aanbevolen activiteiten voor VWA 2020 uit te voeren op basis van hun nationale aanbevelingen voor de response op COVID-19, evenals de aanbevelingen binnen het PAHO Regionaal Programma, waaronder sociale afstand en de bescherming van gezondheidswerkers en de gemeenschap. Activiteiten die massale bijeenkomsten omvatten zoals grote vaccinatiecampagnes, optochten, gezondheidsbeurzen en andere activiteiten, moeten worden opgeschort of uitgesteld, vanwege het risico van bijdrage aan de gemeenschapstransmissie van COVID-19. De vaccinatie is vandaag begonnen en wordt op 2 mei afgesloten.

Culturu.com

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Dotveba

Wacht maar even mee WHO moet opdoekken. China heeft ze gemanipuleetd dansen naar hun pijpen . Daarom stopt Amerika met hun bijdragen .van india gaan ze ook straks een trap onder hun reet krijgen .Advertentie

Suriname

Suriname noteert 12e COVID-19-geval

Geplaatst

op

Breaking News

In Suriname is de twaalfde positieve case van COVID-19 gemeld. Het zou gaan om een werker uit de Surinaamse goudvelden. Het nieuws is zojuist geplaatst op de COVID-19-website.

De man is op 25 mei in de avond vanuit Frans-Guyana per boot afgereisd naar Albina, deelt het ministerie van Volksgezondheid mee. 

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Regering: Waarnemers OAS en Caricom blijven langer in Suriname

Geplaatst

op

Unnamed (2)

De regering van Suriname heeft laten weten dat de waarnemers van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) en de Caricom langer in Suriname zullen blijven. Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) heeft vandaag de mededeling ontvangen.

Het langer blijven heeft temaken met het afhandelen van het verkiezingsproces. De processen- verbaal in Paramaribo zullen twee dagen in beslag nemen om afgerond te worden. Daarom is het volgens de regering belangrijk dat de internationale waarnemers het proces kunnen blijven volgen en zo een rapport kunnen uitbrengen.

De missie zou aanvankelijk vandaag uit Suriname vertrekken. – Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen