dinsdag 7 februari 2023
26.3 C
Paramaribo
0.3 C
Amsterdam
1
(1)

Suriname en Kaapverdië gaan diplomatieke betrekkingen aan

lees ook ...

Moslimorganisaties richten open brief aan de President

Het bestuur van de Madjilies Moslimien Suriname en het Verbond van Islamitische Organisaties in Suriname hebben namens de Islamitische organisaties: FIGS, SIS, SMF, AI, PJIS en SIO, op 27 januari een ...

Suriname en Kaapverdië zijn formeel een diplomatieke samenwerking aangegaan. Ambassadeur Sunil Sitaldin, en de Permanent Vertegenwoordiger van Kaapverdië bij de Verenigde Naties, Ambassadeur Júlio César Freire De Morais hebben een gezamenlijk communiqué getekend.

De ondertekening heeft plaatsgevonden tegen de achtergrond van het buitenlands beleid van Suriname om partnerschappen met, onder meer, landen van het Afrikaans continent, waarmee Suriname een gedeelde historie maar ook gedeelde uitdagingen heeft, te intensiveren. Met name de klimaatcrisis, die zich in beide landen manifesteert. Als Small Island Developing State (SIDS) is een betere toegang tot klimaatfinanciering en technische assistentie op het gebied van disaster management essentieel.

Beide ambassadeurs gaven aan dat het aangaan van diplomatieke betrekkingen de eerste stap is om het voornemen van versterking van de banden en uitbreiding van de samenwerking tussen de volkeren van Suriname en Kaapverdië te verwezenlijken. Het doel is op korte termijn hieraan invulling te geven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname en Kaapverdië gaan diplomatieke betrekkingen aan