maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname en Jamaica versterken bilaterale betrekkingen voor economische groei

lees ook ...

Oud-president Ronald Runaldo Venetiaan is vandaag 88 jaar

Oud-president Ronald Venetiaan is 88 jaar oud geworden vandaag. Hij werd in 1991 gekozen tot president van ons land. In 2000 en 2005 werd hij herkozen. Hiermee is hij de langst zittende president van ...

Suriname en Jamaica streven naar sterkere bilaterale betrekkingen en willen nieuwe mogelijkheden voor samenwerking en economische groei verkennen. Dit was het centrale thema tijdens het bezoek van de Jamaicaanse minister van Industry, Investment and Commerce, Aubyn Hill, aan president Chandrikapersad Santokhi op donderdag 16 mei 2024.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) was ook aanwezig bij dit overleg. De ontmoeting bood een platform om de bilaterale betrekkingen te versterken en mogelijkheden voor wederzijdse samenwerking en economische groei te verkennen. De nadruk lag op het bevorderen van economische partnerschappen voor het welzijn van beide naties. Er werd uitgebreid van gedachten gewisseld over diverse aspecten van handel, industrie en investeringen.

Santokhi onderstreepte de cruciale rol van partnerschappen in de private sector bij het stimuleren van economische groei en bevestigde Suriname’s toewijding aan het bevorderen en onderhouden van nauwe samenwerkingsverbanden. Volgens de president versterkt deze ontmoeting de gezamenlijke inzet van beide landen om economische vooruitgang te stimuleren.

Toekomstplannen omvatten onder meer het stimuleren van import- en exportactiviteiten en de ontwikkeling van luchtverbindingen tussen Suriname, Guyana, Jamaica en Brazilië. Deze verbindingen zullen niet alleen zorgen voor een vlotte handel tussen de vier landen, maar ook met andere landen.

Minister Hill toonde zich optimistisch over de mogelijkheden voor Suriname om vooral de export te vergroten. Jamaica onderhoudt nauwe samenwerkingsverbanden met verschillende Caricom-landen en streeft ernaar een soortgelijke relatie met Suriname te onderhouden. De Jamaicaanse regeringsfunctionaris noemde de export van rijst als een potentieel gebied waarop Suriname zou kunnen excelleren.

Na zijn bezoek aan Suriname reist minister Hill door naar Brazilië om verdere samenwerkingsmogelijkheden te verkennen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname en Jamaica versterken bilaterale betrekkingen voor economische groei