maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname en Jamaica bespreken samenwerking en regionale integratie

lees ook ...

Ministerie van Onderwijs lanceert projecten om leerachtersta...

Het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft twee nieuwe innovatieve projecten gelanceerd om leerachterstanden onder leerlingen in het basisonderwijs aan te pakken. Deze projecten...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft op vrijdag 17 mei 2024 de minister van Industrie, Investeringen en Handel van Jamaica, Senator Aubyn Hill, ontvangen voor een beleefdheidsbezoek. Minister Hill werd vergezeld door enkele van zijn CEO’s van belangrijke instituten. Hij staat aan het hoofd van een delegatie van ongeveer 30 vertegenwoordigers uit zowel de publieke als private sector die in Suriname zijn voor een zakenmissie.

De zakenmissie heeft als doel de participanten kennis te laten maken met exportmogelijkheden voor goederen en diensten uit Jamaica. Daarnaast bekijkt de missie de mogelijkheden om vlieg- en zeeverbindingen tussen Suriname, Guyana en Jamaica te vergemakkelijken. De delegatie heeft gesprekken gevoerd met de president van Suriname en diverse ministers.

Tijdens het onderhoud met minister Mac Andrew heeft de delegatie de minister geïnformeerd over hun positieve indrukken en de geweldige mogelijkheden om met Suriname zaken te doen. Specifiek werden de mogelijkheden geëxploreerd voor trainingsbehoeften van Suriname, waarbij Jamaica trainingen kan aanbieden op basis van Caribische beroepskwalificaties ter versterking van de beroepsbevolking in verschillende sectoren. Dit zou de concurrentiepositie van Suriname kunnen verbeteren.

In het kader van regionale integratie en de mogelijkheid om vrijelijk te werken in landen van de regio, ziet minister Mac Andrew zeker mogelijkheden voor samenwerking tussen de vaktraining instituten en autoriteiten van beide landen, waardoor zij elkaar kunnen aanvullen. Hij kijkt dan ook reikhalzend uit naar een vervolg in dit verband.

De vertegenwoordiging van de zakenmissie die een bezoek bracht aan de minister van AWJ bestond uit: Senator Aubyn Hill, Minister of Industry, Investment and Commerce; Shullette Cox, CEO Jamaica Promotions Corporation (JAMPRO); Kelli-Dawn Hamilton, CEO of the Jamaica Special Economic Zone Authority (JSEZA); en Kadian Jonas, Technical Assistant.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname en Jamaica bespreken samenwerking en regionale integratie