donderdag 8 december 2022
29.2 C
Paramaribo
3.9 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname en Indonesië willen samenwerking versterken

lees ook ...

Financiën maakt SRD 247.000 over voor ZON thuiszorg

Het ministerie van Financiën en Planning heeft SRD 247.000 overgemaakt aan ZON thuiszorg. Het betreft de eerste tranche  en een achterstallige betaling over de maand oktober 2022. Eerder had het thuis...

De Indonesische ambassadeur Z.E. Julang Pujanto heeft op woensdag 10 februari 2021, een kennismakingsbezoek gebracht aan de parlementsvoorzitter Marinus Bee MSc. In het gesprek kwam de samenwerking tussen de Republiek Indonesië en de Republiek Suriname aan de orde. De economische samenwerking tussen deze landen, moet versterkt worden.

De twee landen hebben een gedeelde geschiedenis als koloniën van Nederland. In 1890 zijn er Javaanse immgranten naar Suriname gekomen om toen  te werken op de plantages. Hun nakomelingen maken 15% uit van de Surinaamse bevolking en zijn in alle lagen van het land terug te vinden.  Vanaf 1975 zijn er bilaterale betrekkingen tussen deze landen, die een historisch- culturele relatie hebben. .

Bee zegt dat wij elkaar moeten aansporen om de samenwerking opnieuw te versterken. Suriname kan dienen als poort naar de Latijns-amerikaanse markt. De Trade Expo Indonesia Virtual Exhibition (TEI-VE), is een van de grootste business-to-business-tentoonstellingen in Azië. Het is een goede plek voor zakenlieden, zegt de ambassadeur. De laatste expo werd virtueel gehouden vanwege covid-19. Dit bespaart kosten voor reizen en accommodatie. Bee hoopt dat vertegenwoordigers van ons land de expo zullen bezoeken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname en Indonesië willen samenwerking versterken