zondag 14 april 2024
29 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname en India streven naar verdere verdieping van hun solide relatie

lees ook ...

Politie vindt lichaam van vermiste arbeider in Corantijnrivi...

Op donderdag 11 april 2024 heeft de politie van het bureau Apoera het lichaam van de 57-jarige arbeider M.T. uit de Corantijnrivier gevist. De dood van het slachtoffer werd officieel vastgesteld door ...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en zijn Indiase collega Subrahmanyam Jaishankar, hebben vrijdag een bilaterale ontmoeting in Georgetown, Guyana, als onderdeel van de Caricom-India-vergadering van ministers van Buitenlandse Zaken. De ministers bevestigden de hechte band tussen de twee landen en merkten op dat het recente bezoek van president Chandrikapersad Santokhi aan India de samenwerking verder had versneld en verbreed.

Tijdens de ontmoeting bespraken de ministers onder andere de technische afwikkeling van de schuldherschikkingsovereenkomst met de Exim Bank van India, evenals de voortgang van de samenwerking op gebieden zoals milieu, medische zorg, landbouw, veiligheid, volksgezondheid, handel en hernieuwbare energie. Beide ministers uitten hun waardering voor de voorspoedige voortgang van de samenwerking op deze gebieden en kondigden aan dat er nog meer projecten op komst zijn.

Hoewel Minister Jaishankar zijn bezorgdheid uitte over het recente besluit van Suriname om opnieuw visa te eisen voor reizigers met de Indiase nationaliteit, besloten de ministers om samen te werken met relevante belanghebbenden om deze kwestie aan te pakken. Ook werd afgesproken dat de volgende 8ste Gemengde Commissie Vergadering tussen Suriname en India in Paramaribo zal plaatsvinden om alle actuele onderwerpen te bespreken en afspraken te maken.

Minister Jaishankar zegde toe dat India zich blijft inzetten om technische assistentie te bieden op gebieden die Suriname wenselijk acht voor nationale ontwikkeling, terwijl Minister Ramdin aangaf dat Suriname belangstelling heeft om toe te treden tot de Coalition for Disaster Resilient Infrastructure (CDRI) voor duurzame ontwikkeling.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname en India streven naar verdere verdieping van hun solide relatie