zondag 28 november 2021
32 C
Paramaribo
2.9 C
Amsterdam
5
(1)

Suriname en Haiti minste groei in Caricom

lees ook ...

Pomphouders niet blij met afschaffen subsidie

Dat de subsidie voor brandstof wordt afgeschaft is niet goed aangekomen bij verschillende pomphouders, omdat dit zou betekenen dat de rest van hun kosten ook omhoog zullen gaan. Als dit toch mocht geb...

Dit jaar krijgt Haiti gezelschap van Suriname onderaan de rangschikking op het gebied van economische groei; Suriname en Haïti zijn de enige twee landen binnen de Caricom die dit jaar een negatieve economie groei zullen doormaken.

De gemiddelde groei binnen de Caricom zal dit jaar 4,1% zijn, echter liggen Suriname en Haïti op respectievelijk -1% en -1,3%. Dit blijkt uit de meest recente “Economic Survey of Latin America and the Caribbean 2021: Labour dynamics and employment policies for sustainable and inclusive recovery beyond the COVID-19 crisis ” van de Economische Commissie voor Latijns-Amerika en het Caribisch gebied (ECLAC).

Guyana staat, zoals reeds eerder ook is bevestigd in andere rapporten, op de eerste plaatst van de Caricom. Dit jaar zal er minimaal 16% economie groei zijn, en de komende jaren wordt het zelf hoger geschat.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname en Haiti minste groei in Caricom