maandag 30 januari 2023
28.7 C
Paramaribo
6.7 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname en Guyana tekenen ‘Gezondheid’ overeenkomsten

lees ook ...

De goedkope schandalen strategie van de regering blijkt heel...

Aan schandalen geen tekort in Suriname. De regering doet geen moeite om schandalen te voorkomen. Het lijkt alsof deze regering de schandalen niet eens bij kan houden. Hun doofpot of bak van schandalen...

Vandaag, 20 augustus zijn er in het Arthur Chung Conference Centre (ACCC) in Guyana, twee samenwerkingsovereenkomsten getekend door de landouwminister van Guyana, minister Zulfikar Mustapha en minister Parmanand Sewdien van het ministerie van LVV van Suriname. De overeenkomst gaat over de samenwerking op het gebied van landbouw en volksgezondheid. 

Deze samenwerking houdt concreet, de commerciële handel in verse agrarische producten tussen beide landen in. Het gaat om lokale en organische agrarische producten. In het protocol zijn ook richtlijnen en criteria voor verwerking, verpakking en transport meegenomen. Beide landen hebben afgesproken de mogelijkheid te bekijken tot het verder exporteren van agrarische producten  naar markten in Noord-America en Europese Unie.

De tweede overeenkomst geeft de samenwerking op het gebied van diensten binnen de gezondheidszorg aan. In de overeenkomst zijn onder andere opgenomen de voorwaarden van de versterking van de strategische samenwerking op het gebied van capaciteitsopbouw, speciale medische behandeling van patiënten, ontwikkeling van programma’s voor professionele gezondheidszorg en openbare gezondheidsdiensten, ziektebestrijding, diagnostische beeldvorming, laboratorium- en farmaceutische diensten en onderzoek.

Met betrekking tot de Covid-19 pandemie houdt de samenwerkingsrelatie de grensoverschrijdende problematiek in van Covid-19 contact tracing en quarantaine, het ontwikkelen van risico-communicatie en strategische covid-19 bewustwording alsook  covid-19 vaccinatiebewustzijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname en Guyana tekenen 'Gezondheid' overeenkomsten