maandag 30 januari 2023
25.7 C
Paramaribo
7.4 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname en Guyana sluiten luchtvaartovereenkomst

lees ook ...

Surinamese people do not readily accept local goods

Rising Sun Wine Shop CEO Benito Amania claims that nine years of trial and error have gone into this business. Many Surinamese choose significantly less expensive varieties of wine produced abroad as ...

Er is tussen Suriname en Guyana een Open Skies luchtvaartovereenkomst getekend. Deze overeenkomst biedt volgens minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme mogelijkheden aan Suriname voor uitbreiding van het routenetwerkwerk. De overeenkomst heeft de bewindsman gisteren samen getekend met zijn Guyanese collega Juan Edghill.

Beide landen erkennen dat de overeenkomst een wederzijds voordeel is voor de luchtvaartsamenwerking, meldt het Directoraat Volkscommunicatie. De overeenkomst legt geen restricties op de frequenties, capaciteit van luchtverkeersdiensten tussen beide landen.

“Vooral passagiers- en cargovluchten van en naar Suriname via Guyana, zullen verder toenemen. Ook Guyana zal profijt hieruit halen,” zegt minister Edghill, aangezien het land geen rechtstreekse vluchten heeft naar de Europese Unie.

Tijdens de bilaterale gesprekken in Paramaribo tussen president Chan Santokhi en zijn Guyanese ambtgenoot Irfaan Ali, is de toezegging gedaan voor intensief en structureel luchtverkeer tussen beide landen. Het traject om te komen tot de overeenkomst moest met voortvarendheid worden opgepakt.

Volgens minister Jubithana was in de jarenlange bilaterale relatie tussen beide landen nimmer sprake van een luchtvaartovereenkomst. Nu is er een formele basis met de overeenkomst. Alles gebeurde op basis van goodwill tussen beide landen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname en Guyana sluiten luchtvaartovereenkomst