Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname en Guyana pakken Covid aan

Geplaatst

op

Pres Ali And Pres Santokhi

Surinaamse en Guyanese Covid teams zullen intensief besprekingen voeren voor de gezamenlijke aanpak van covid -19 in onze landen afzonderlijk, maar ook om covid situaties die beïnvloedend werken op personen- en goederen verkeer aan te poakken. Dit komt voor uit de gesprekken die president Santokhi voerde met President Irfaan Ali van Guyana.

Gezamenlijke aanpak van zaken is ook nodig omdat bepaalde zaken zoals de Canawaima veerverbinding stilliggen. Er is nog een groep van om en bij honderd personen die aangeeft te moeten worden gerepatrieerd.

Er wordt dan ook een intensieve samenwerking nagestreefd tussen de ministeries van Volksgezondheid van beide landen zodat die een Covid beleid kunnen samenstellen voor het grensgebied. In dit kader vallen dan ook de regulatie van oversteek van personen en het overbrengen van goederen alsook het onder de loep nemen van de Canawaima veerverbinding en het openen van het luchtruim – culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johan de boer
dinsdag 11 augustus 2020 23:38

Je wordt aan een lijntje gehouden die kllopp niét .Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen