Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname en Guyana ondertekenen parlementair contactplan

Geplaatst

op

Vandaag zal er door De Nationale Assemblee voorzitter Jennifer Geerlings-Simons en door de voorzitter van het Guyanese parlement een parlementair contactplan worden ondertekend in de Nationale Assemblee in Paramaribo.

Een delegatie van Guyana zal vandaag Suriname bezoeken om een contactplan te ondertekenen. Dit plan is voortgekomen uit het bezoek van een Surinaamse delegatie aan Guyana in 2013 en een tegenbezoek van Guyana aan Suriname in 2015. Tijdens deze bezoeken is er afgesproken dat de twee landen elkaar jaarlijks zullen treffen voor een bespreking over verschillende vraagstukken en uitdagingen die beide landen aan gaan. De buurlanden hebben veel gemeenschappelijke geschiedenis, en ook de bewoners hebben nauw contact met elkaar. Ook is er toen afgesproken dat onderwerpen die besproken moeten worden in algemeen overleg worden bepaald, dat elk overleg met een verklaring wordt afgesloten en dat aan de regering van beide landen verslag wordt gedaan.

Suriname heeft het contactplan reeds goedgekeurd en ook het parlement van Guyana is inmiddels akkoord gegaan. Nu kan het document dus ondertekend worden en dat zal vanmiddag gebeuren. De delegatie van Guyana zal in de loop van de dag arriveren en later op de dag weer huiswaarts keren.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Surinaams volkslied heeft Friese roots

Geplaatst

op

By

Het Surinaams volkslied heeft grotendeels Friese roots, dat meldt de leeuwarder courant vandaag.

De oorspronkelijke tekst die begint met ‘Suriname’s trotse stromen’ is in 1893 geschreven door de Friese predikant Cornelis Atses Hoekstra, op een melodie uit 1876 van de Friese onderwijzer J.C. de Puy.

De Surinaamse dichter Trefossa herschreef de tekst later. Zijn versie, waarin hij twee regels van Hoekstra liet staan, werd in 1959 het officiële volkslied van Suriname.

Dichter fan Fryslân Eeltsje Hettinga vestigt de aandacht op deze Fries-Surinaamse link naar aanleiding van de manifestatie ‘F)rede fan Fryslân, feest foar elkenien’, zaterdagmiddag in de Prinsentuin in Leeuwarden.

Hettinga spreekt daar. Hij wil onderstrepen ,,dat de bannen tusken Suriname en Fryslân in pear slaggen fierder geane as de A7’’.

Lees verder

Suriname

Motoragent in Suriname neergeschoten

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Een agent van de Motor Surveillance Dienst (MSD) is vrijdagmorgen omstreeks 7 uur beschoten door een verdachte aan de M.L. Kingweg ter hoogte van de Dageraadweg.
De agent zag de man lopen en sommeerde hem te stoppen omdat hij voldeed aan het signalement van één van de verdachten die kort daarvoor met geweld diefstal hadden gepleegd in het ressort Houttuin.

De verdachte schoot op de agent die in beide benen werd geraakt en per ontboden ambulance naar het ziekebhuis is vervoerd. Een gemengde eenheid van de politie heeft na een klopjacht een verdachte aangehouden aan de Warakoeweg. De polite spoort de andere verdachten op.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |