vrijdag 29 maart 2024
24 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname en Guyana moeten agrarische schuur Caricom worden

lees ook ...

Ondernemers krijgen gratis training in etikettering en verpa...

Het Onderdirectoraat Interne Markt, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), organiseert een driedaagse online training o...

President Santokhi beantwoorde tijdens het bel en vraag-programma ‘Bel, Tak Nanga Deng Tiri Man’ bij Radio SRS op 07 maart 2022 de vraag: Welke financiële voordelen heeft Suriname met haar staatshoofd aan het stuur van de Caricom?

Een van de voordelen van Surinames positie binnen de Caricom zou zijn, als het land deel uit maakt van de agrarische schuur van de Caricom. Zo zei president Santokhi. Samen met het Guyanese staathoofd Irfaan Ali werd deze optie bekeken, gezien de meeste landen binnen de Caricom haast geen agrarische gronden hebben.

Het plan is om met Guyana grondgebieden te identificeren en deze met lokale ondernemers te exploiteren. Hierbij is het de bedoeling dat deze gebieden in aanmerking komen voor verschillende financieringen waarmee geïnvesteerd wordt in landbouwtechnologie. Het wordt dan een collectieve inspanning van het Caraïbisch gebied om hieraan te werken.

President Santokhi meldde dat zowel Republic Bank als de banken van Guatemala bereid zijn tegen een lage rente kapitaal hiervoor ter beschikking te stellen. De schulden van het land kunnen worden afgelost wat de economie van het land ten goede zal komen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname en Guyana moeten agrarische schuur Caricom worden