dinsdag 25 juni 2024
23.3 C
Paramaribo
24.3 C
Amsterdam
3
(2)

Suriname en Frans-Guyana wisselen van gedachten over decentralisatie

lees ook ...

IMF Rondt zesde evaluatie van Surinaamse extended fund facil...

Het Internationale Monetaire Fonds (IMF) heeft de zesde evaluatie van Suriname onder de Extended Fund Facility (EFF) afgerond, waardoor de Surinaamse autoriteiten nu 46,7 miljoen Special Drawing Right...

Een delegatie uit Frans-Guyana, geleid door burgemeester Sandra Trochimara van Cayenne, nam deel aan het seminar ‘Versterken lokaal bestuur’ in het kader van de KetiKoti-herdenking. Tijdens het seminar werd uitgebreid gediscussieerd over de decentralisatie van beide landen, aldus directeur Elizabeth Bradley van het directoraat Internationale Samenwerking.

Volgens Bradley is het van cruciaal belang om deze momenten van interactie te hebben en van elkaar te leren. De burgemeester heeft ook contact opgenomen met de Surinaamse consul-generaal om Suriname te bezoeken en de diverse activiteiten in verband met de herdenking van de afschaffing van de slavernij bij te wonen.

Het bezoek heeft ook werkbesprekingen en het seminar omvatte ook discussies over stadsvernieuwing en het “One Village, One Product” (OVOP) idee. De landen streven ernaar van elkaar te leren en informatie uit te wisselen om gezamenlijk aan ontwikkeling te werken. De delegatie heeft ook gesprekken gevoerd met de voorzitter van De Nationale Assemblee en zal de Prodowaka en andere activiteiten bijwonen.

Er zijn plannen voor een werkbezoek vanuit Suriname naar Frans-Guyana om de samenwerking verder te bevorderen, aldus directeur Bradley.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname en Frans-Guyana wisselen van gedachten over decentralisatie