vrijdag 24 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname en Frans-Guyana tekenen intentieverklaring voor gezondheidsdiensten

lees ook ...

President Santokhi heeft voorgesprek Nationale Dialoog met V...

Het bestuur van de Vereniging Particuliere Sociale Instellingen Suriname (VPSI) is op woensdag 15 maart 2023 door president Chandrikapersad Santokhi ontvangen in het kader van de voorgesprekken die zo...

Er is tussen Suriname en Frans-Guyana een intentieverklaring getekend voor gezondheidsdiensten. Het is een verklaring van verbintenis voor de vaststelling van diensten op het gebied van de gezondheidszorg tussen het ministerie van volksgezondheid Suriname en het ministerie van volksgezondheid van Frans-Guyana.

De ondertekening heeft plaatsgevonden tijdens een bezoek van een delegatie van het ministerie van Volksgezondheid, onder leiding van minister Amar Ramadhin, donderdag aan het Frans-Guyanese West Guyana Hospital Centre (CHOG) in Saint-Laurent-du-Maroni. Verder zijn er diverse gesprekken gevoerd tijdens dit bezoek met de directie van het ziekenhuis en de lokale autoriteiten om de samenwerking op te zetten tussen het Frans-Guyanese West Guyana Hospital Centre (CHOG) en het Marwina Ziekenhuis te Marowijne. Men zal een samenwerking aangaan op het gebied van patiënten uitwisseling, maar ook op het gebied van onderwijs en het uitwisselen van kennis.

Ook heeft de delegatie een rondleiding gehad in het ziekenhuis van de verschillende afdelingen waar het identiek probleem waarmee Suriname te kampen heeft naar voren is gekomen, namelijk het tekort aan verpleegkundigen.

Voor later dit jaar is de ondertekening van een Memorandum of Understanding (MoU) tussen Frankrijk en Suriname voor verdere samenwerking in de gezondheidszorg gepland.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname en Frans-Guyana tekenen intentieverklaring voor gezondheidsdiensten