woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname en Frans-Guyana tekenen intentieverklaring voor gezondheidsdiensten

lees ook ...

Hellings in ere hersteld bij de Energie Bedrijven Suriname

De rust is vandaag gekeerd in de Energie Bedrijven Suriname. Vicepresident Ronnie Brunswijk is erin geslaagd om partijen bij elkaar te brengen. Ook Santhoki heeft een bijdrage geleverd. Marciano Helli...

Er is tussen Suriname en Frans-Guyana een intentieverklaring getekend voor gezondheidsdiensten. Het is een verklaring van verbintenis voor de vaststelling van diensten op het gebied van de gezondheidszorg tussen het ministerie van volksgezondheid Suriname en het ministerie van volksgezondheid van Frans-Guyana.

De ondertekening heeft plaatsgevonden tijdens een bezoek van een delegatie van het ministerie van Volksgezondheid, onder leiding van minister Amar Ramadhin, donderdag aan het Frans-Guyanese West Guyana Hospital Centre (CHOG) in Saint-Laurent-du-Maroni. Verder zijn er diverse gesprekken gevoerd tijdens dit bezoek met de directie van het ziekenhuis en de lokale autoriteiten om de samenwerking op te zetten tussen het Frans-Guyanese West Guyana Hospital Centre (CHOG) en het Marwina Ziekenhuis te Marowijne. Men zal een samenwerking aangaan op het gebied van patiënten uitwisseling, maar ook op het gebied van onderwijs en het uitwisselen van kennis.

Ook heeft de delegatie een rondleiding gehad in het ziekenhuis van de verschillende afdelingen waar het identiek probleem waarmee Suriname te kampen heeft naar voren is gekomen, namelijk het tekort aan verpleegkundigen.

Voor later dit jaar is de ondertekening van een Memorandum of Understanding (MoU) tussen Frankrijk en Suriname voor verdere samenwerking in de gezondheidszorg gepland.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname en Frans-Guyana tekenen intentieverklaring voor gezondheidsdiensten