maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname en Frans-Guyana pakken samen grenscriminaliteit aan

lees ook ...

Centrale Bank en ministerie van Financiën cruciaal in Surina...

Een recente neerwaartse trend in de Surinaamse wisselkoers wordt toegeschreven aan overheidsfinanciële maatregelen die in de afgelopen jaren zijn genomen, volgens Sanjay Gaurisankar, het hoofd van de ...

Op maandag 29 januari 2023 is de formele samenwerking tussen het Korps Politie Suriname (KPS) en de Gendarmerie van Frans-Guyana officieel van start gegaan, met evenementen in Albina en St.Laurent om deze gelegenheid te markeren. Deze samenwerking, goedgekeurd door de wet van 15 november 2017 nummer 98, faciliteert politionele acties langs de grens tussen de Republiek Suriname en het Franse overzeese gebiedsdeel Frans-Guyana.

De lancering werd bijgewoond door prominente figuren waaronder de GPC van Marowijne, inspecteur van politie 1e klasse M. Lim-Hok-Koen, de GPC van Commewijne Hip. J. Krishnadath namens de Regio Commandant van Oost, de Commandant Militaire Politie, Luitenant-kolonel Roy Samuel, Majoor bij de Franse Gendarmerie Stephane Babel, de Franse Luitenant Kolonel Jean-Michel, en een vertegenwoordiger van het districtscommissariaat van Marowijne.

De ceremonie kenmerkte zich door gezamenlijke patrouilles, te voet en per voertuig, tot twee kilometer landinwaarts op het territorium van beide landen. Er zijn ook plannen om in de nabije toekomst helikopterpatrouilles te introduceren, met de intentie om de frequentie van deze gezamenlijke missies op te voeren tot minstens twee keer per week, gebruikmakend van boten, voertuigen, of te voet.

Dit initiatief is gericht op het aanpakken van de stijgende criminaliteit die beide gebieden treft, door middel van een gecoördineerde aanpak. De samenwerking tussen het KPS, de Militaire Politie, de Douane en de Franse Gendarmerie is bedoeld om de gemeenschappelijke veiligheid te versterken en grensoverschrijdende criminaliteit effectiever te bestrijden, ten bate van de veiligheid in het grensgebied tussen deze twee bevriende naties.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname en Frans-Guyana pakken samen grenscriminaliteit aan