Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname en Frankrijk tekenen samenwerkingsverdrag

Geplaatst

op

De Franse minister van Overzeese Gebieden Annick Girardin was deze week aanwezig in Suriname.

Tijdens het bezoek ondertekende ze samen met haar collega Yldiz Pollack-Beighle een overeenkomst om de onderlinge samenwerking en vriendschap te verbeteren. De ondertekening vond plaats in het Albina Ziekenhuis in Marowijne.

Ook een aantal vertegenwoordigers van Frans-Guyana waren aanwezig waaronder de lokale president van Frans-Guyana, Antoine Elias  en andere hoge functionarissen uit Frans-Guyana tekenden met de Surinaamse collega de raamovereenkomst van samenwerking en vriendschap tussen Frankrijk en Suriname.

Tijdens de bijeenkomst is onder meer naar voren gekomen dat beide landen samen zullen werken aan de bouw van een nieuwe dubbeldekker veerboot die het toerisme en de onderlinge handel moet stimuleren. Deze bijeenkomst was ook een gelegenheid om  andere onderwerpen te bespreken op het gebied van veiligheid,  justitiële en culturele samenwerking en om gemeenschappelijke standpunten op het gebied van milieukwesties en het behoud van het Amazonische erfgoed.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Rechter Suriname hervat zaak terreurverdachten

Geplaatst

op

By

De Surinaamse rechter gaat woensdag verder met de zaak van de broers Raoul A. en Nasr I. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten in Suriname. De advocaten van de broers krijgen de gelegenheid om de agent die het politioneel onderzoek heeft geleid te ondervragen.

De broers, die in Paramaribo een Islamitische slagerij runden, hebben de Nederlandse nationaliteit. Ze zitten inmiddels al een jaar en drie maanden in de gevangenis. Verzoeken om hen voorlopig in vrijheid te stellen zijn tot nu toe afgewezen.

Uit het politiedossier is tijdens de afgelopen zittingen naar voren gekomen dat de broers zeker twee mensen hebben geholpen naar Syrië af te reizen om zich daar bij terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) aan te sluiten. Uit diverse chats is gebleken dat de broers duidelijke sympathie hebben voor deze organisatie. De twee worden ook beschuldigd van het voorbereiden van een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Paramaribo.

Lees verder

Suriname

Door Suriname gezochte verdachte opgepakt

Geplaatst

op

By

De Nederlandse politie heeft de Surinaams-Nederlandse ondernemer Radj O. opgepakt. Dit gebeurde op verzoek van Suriname, dat hem zoekt in verband met de vondst van een vliegtuigje met 488 kilo drugs op zijn terrein afgelopen maart. O.’s advocaat Irvin Kanhai heeft de aanhouding, die vrijdag plaatshad, bevestigd.

Enkele dagen na de ontdekking van de drugs was O. om medische redenen naar Nederland vertrokken, zei hij destijds tegen Surinaamse media. Er was dus volgens hem geen sprake van een vlucht. In juni diende Suriname een officieel rechtshulpverzoek in bij Nederland.

O. verzet zich tegen zijn uitlevering aan Suriname. Kanhai en O.’s Nederlandse advocaat Guy Weski hebben de rechter gevraagd om een uitspraak te doen over het verzoek van Suriname.

In september klaagde de Surinaamse politie nog over de trage aanpak van Nederland van de rechtshulpverzoeken. De waarnemend korpschef van de Surinaamse politie zei toen dat het onderzoek naar de drugsvangst hierdoor vertraagd werd.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |