Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname en Frankrijk tekenen samenwerkingsverdrag

Geplaatst

op

door

De Franse minister van Overzeese Gebieden Annick Girardin was deze week aanwezig in Suriname.

Tijdens het bezoek ondertekende ze samen met haar collega Yldiz Pollack-Beighle een overeenkomst om de onderlinge samenwerking en vriendschap te verbeteren. De ondertekening vond plaats in het Albina Ziekenhuis in Marowijne.

Ook een aantal vertegenwoordigers van Frans-Guyana waren aanwezig waaronder de lokale president van Frans-Guyana, Antoine Elias  en andere hoge functionarissen uit Frans-Guyana tekenden met de Surinaamse collega de raamovereenkomst van samenwerking en vriendschap tussen Frankrijk en Suriname.

Tijdens de bijeenkomst is onder meer naar voren gekomen dat beide landen samen zullen werken aan de bouw van een nieuwe dubbeldekker veerboot die het toerisme en de onderlinge handel moet stimuleren. Deze bijeenkomst was ook een gelegenheid om  andere onderwerpen te bespreken op het gebied van veiligheid,  justitiële en culturele samenwerking en om gemeenschappelijke standpunten op het gebied van milieukwesties en het behoud van het Amazonische erfgoed.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Man vernielt pinautomaat

Geplaatst

op

door

Er kunnen verschillende redenen zijn warom een pinpas bij het pinnen door de machine ingeslikt kan worden. Het beste wat men na zo een geval kan doen is zich wenden naar de aangesloten bankinstelling. Echter zijn er toch mensen die zich door emoties laten gaan.

De 59-jarige Aron, C. is door de politie van Nieuw-Nickerie op zaterdag 16 juni in verzekering gesteld voor vernieling.

Aron stopte zijn pinpas in een geldautomaat om een som geld te lichten. Bij die gelegenheid was hij lichtelijk aangeschoten en heeft hij zeer waarschijnlijk verkeerde pincodes ingetoetst met het gevolg dat uiteindelijk noch zijn pinpas noch geld uit de machine tevoorschijn kwamen.

Aron werd toen zo boos dat hij de machine begon te bewerken met een verstelbaar sleutel. Er is aangifte van vernieling tegen Aron gedaan en na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij door de politie in verzekering gesteld.

Lees verder

Suriname

Kwestie kapotte Canawaima Ferry geniet aandacht OW&TC

Geplaatst

op

door

Het Ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie doet er alles aan om het schip dat voor de veerverbinding tussen Suriname en Guyana zorgt gauw te laten repareren. Uit technisch onderzoek is gebleken dat beide motoren van het schip defect zijn. Volgens de bewindsman Vijay Chotkan geniet het de volle aandacht van zijn department. Ook president Bouterse is hierover op de hoogte gesteld.

Er is in de laatste week van mei een melding gedaan dat het schip uit de operatie is gehaald. Als gevolgd daarvan heeft de minister gelijk gesprekken gevoerd met de Canawaima services en company om de ferry operationeel te houden.  “ We moeten snel in actie gaan omdat het de passagiers goed uitkomt en omdat beide landen aan verdienen. We moeten ook rekening houden met het verdrag waarbij beide landen in moeten komen(50% om 50%)  voor de onderhoud en reparatie van het schip.” Gelet op de ernst van de situatie is er een schrijven gestuurd naar de OW&TC minister zijn collega in Guyana. Hij is middels een schrijven in kennis gebracht en werd ook uitgenodigd voor een gesprek welke te Nickerie zou moeten plaats vinden. Echter heeft het gesprek als gevolgd  van miscommunicatie geen voortgang gehad.

Ondanks dit heeft de minister het niet bij de pakken laten liggen en werd er een openbare aanbesteding gehouden. Het bedirjf Migos heeft de laagste inschrijving gedaan en het ligt in de bedoeling dat het schip binnen twee weken weer ingezet kan worden voor het waterverkeeronderhoud Suriname en Guyana.

Lees verder

Meest gelezen

X