dinsdag 7 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname en Frankrijk strijden tegen drugs en illegale goudwinning

lees ook ...

Ferdinand Simonds blijft dorpshoofd Section

Ferdinand Simonds is opnieuw gekozen tot het dorpshoofd van Section in Kabalebo. Hij kreeg 65 stemmen en op de andere kandidaat Dino Biswane hebben 44 mensen gestemd. Een stem is ongeldig. De telling ...

Suriname en Frankrijk gaan gezamenlijk de strijd tegen drugs en illegale goudwinning aan. Dit kwam duidelijk naar voren tijdens een bespreking tussen minister Kenneth amoksi van Justitie en Politie (Juspol) en vertegenwoordigers van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Directeur-generaal Pierre de Bousquette vindt dat Suriname een belangrijke partner is voor Frankrijk en dat op bepaalde gebieden de samenwerking geïntensiveerd zal moeten worden. Voor Frankrijk is de samenwerking in de strijd tegen drugs en de strijd tegen illegale goudwinning zeer belangrijk. Drugs trafficking veroorzaakt grote schade voor beide landen.

De directeur-generaal geeft aan dat Frankrijk een gespecialiseerde eenheid heeft opgericht voor drugsbestrijding. Hij stelt het op prijs dat Suriname en Frans-Guyana gezamenlijke patrouilles uitvoeren op de rivieren en ook samenwerken tegen de illegale goudwinning.

Minister Amoksi gaf aan dat deze aandachtspunten ook hoog op de agenda van de regering Santokhi staan. “Vanaf de regering aanzit zijn heel wat scalians ontmanteld. Dit beleid zal worden voortgezet. Bij de goudwinning wordt er gebruik gemaakt van kwik, dat zeer schadelijk is voor mens en milieu”, stelt Amoksi. Voor wat betreft de drugsbestrijding is de minister van mening dat Suriname op dat gebied is teruggevallen.

Instituten zoals, Intelligence en afdelingen belast met cyber-crime en money laundering, moeten worden versterkt. Directeur-generaal De Bousquette zegt dat Frankrijk bereid is om hulp te verlenen en dat hij dit zal opnemen met de prefect van Frans-Guyana. Aan hem en de Franse ambassadeur zullen instructies worden gegeven om de samenwerking met Suriname te kunnen verdiepen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname en Frankrijk strijden tegen drugs en illegale goudwinning