dinsdag 21 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname en Frankrijk sluiten overeenkomst voor territoriale samenwerking

lees ook ...

Standhouders waterkant krijgen 37.000,- per maand tijdens P...

 De standhouders en Crafters aan de Waterkant worden een jaar gecompenseerd tijdens de uitvoering van het PURP-project. Maandelijks wordt er na veel onderhandeling, een bedrag van SRD.37.000 aan deze ...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking heeft tijdens zijn werkbezoek aan Frankrijk een succesvol bilateraal overleg gevoerd. Op maandag 22 april 2024 ontmoette hij op het ministerie van Buitenlandse Zaken van Frankrijk in Parijs zijn Franse ambtgenoot, minister Stéphane Séjourné, en Anthony Ohemeng-Boamah, assistent directeur-generaal voor Externe Betrekkingen en Prioriteit Afrika van Unesco.

Tijdens het overleg werden diverse onderwerpen aangesneden, variërend van grensdemarcatie tot samenwerking langs de grens, en van de situatie in Haïti tot bilaterale betrekkingen met China. Bijzondere aandacht ging uit naar de afronding van werkzaamheden aan de aanmeersteiger voor de Albina-St. Laurent veerverbinding.
Daarnaast lag de focus op de relatie tussen Suriname en Unesco, met specifieke aandacht voor het rapport van Unesco/ICOMOS met betrekking tot de nieuwbouw van De Nationale Assemblee in Paramaribo’s historische binnenstad.

Minister Ramdin benadrukte de effectiviteit van multilaterale instellingen in het waarborgen van internationale veiligheid en rechtvaardigheid. Het overleg resulteerde in een overeenkomst tussen Suriname en Frankrijk voor territoriale en regionale samenwerking. Beide landen hebben afgesproken een stuurgroep op te richten die toeziet op samenwerking op terreinen als economie, milieu en klimaat, onderwijs en lokale diensten. Daarnaast heeft minister Ramdin de directeur-generaal van Unesco uitgenodigd voor een bezoek aan Suriname.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname en Frankrijk sluiten overeenkomst voor territoriale samenwerking