donderdag 8 juni 2023
25.5 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname en Frankrijk bespreken versterken militaire samenwerking

lees ook ...

Kabinet VP geeft twee GLO scholen Kabalebo brood en sap

Leerlingen van twee GLO scholen in het bestuursressort Kabalebo, krijgen dagelijks een belegd broodje en flesje sap op school. Dit project wordt gefinancierd door het kabinet van de Vice-President. ...

De brigadegeneraal van de Franse Landmacht, Geoffroy de Larouzière, is voor een kort bezoek in Suriname geweest in het kader van de militaire samenwerking tussen Suriname en Frankrijk. Tijdens zijn bezoek heeft hij afzonderlijke ontmoetingen gehad met de bevelhebber van het Nationaal Leger, kolonel Werner Kioe A Sen, de directeur van Defensie, Sherif Abdoelrahman en de Commandant van het IDO, kolonel Justus Hew A Kee.

Er is onder andere gesproken over de militaire coöperatie tussen de twee landen met de focus op de relatie tussen de Landmachten van beide landen, mogelijke uitbreiding van deze werkrelatie zoals trainingen, opleidingen en gezamenlijke projecten. Ook werd het belang van de strijd tegen grensoverschrijdende criminaliteit, milieuvervuiling en illegale goudwinning op de grensrivier, en andere dreigingen besproken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname en Frankrijk bespreken versterken militaire samenwerking