donderdag 25 april 2024
28 C
Paramaribo
4.1 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname en de Dominicaanse Republiek intensiveren Betrekkingen

lees ook ...

Actie tegen spookambtenaren bij onderwijs

Minister Ori verklaarde tijdens een persconferentie dat het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) jaarlijks bijna SRD 2.1 miljard besteedt aan salarissen, maar merkt dat de prestati...

De minister van Buitenlandse Zaken van de Dominicaanse Republiek, Roberto Álvarez is op werkbezoek in Suriname die al sedert 01 maart 1979 diplomatieke betrekkingen onderhoudt met de Dominicaanse Republiek. Op dinsdag 06 september heeft Álvarez een deliberatie gehad met minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken (BIBIS) en op het departement zijn er een tweetal Memoranda of Understanding getekend.

De ministers van Buitenlandse zaken wisselden van gedachten over handel en investeringen en over een politieke samenwerking tussen beide landen. Er is ook gesproken over politieke kwesties van landen op het westelijk halfronden over de samenwerking binnen regionale organisaties. Minister Ramdin geeft aan dat Suriname wil werken aan het versterken van de relatie met het Dominicaanse republiek. “Er zijn in de regionale context een aantal issues die uitgelegd moest worden. Dat heeft minister Roberto Álvarez gedaan. Wij gaan de gesprekken voortzetten”, aldus de bewindsman.

De Memoranda of Understanding gaan over samenwerking op het gebied van handel, technische-en politieke samenwerking. “Een gezamenlijke commissie moet op het gebied van handel en technische samenwerking het traject uitzetten. We denken dat het mogelijk is om nog meer handel te drijven met de Dominicaanse Republiek en investeringen van daaruit naar hier te halen”, gaf de minister aan. De bewindsman merkte op dat niet alleen  cruciaal is om betrekkingen buiten de regio, maar ook de betrekkingen binnen de regio te intensiveren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname en de Dominicaanse Republiek intensiveren Betrekkingen