woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname en Curaçao praten over veiligheid

lees ook ...

Leden CHS en OKB beëdigd door president Santokhi

Op basis van grondwettelijke bevoegdheid zijn leden en plaatsvervangende leden van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) en het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) beëdigd op het presidentieel paleis, door pr...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie en zijn collega van Curaçao Shalten Hato hebben gesproken over veiligheid in het algemeen, het upgraden van de Surinaamse Politie Academie middels trainingen en opleidingen, de Financial Intelligence Unit, de Gamingboard. Dit is gebeurd tijdens een ontmoeting op het ministerie van Justitie en Politie. 

Er is ook gesproken over de uitdagingen die Suriname en Curaçao hebben bij de Korpsen Politie, Brandweer en Penitentiaire Ambtenaren. Verder is er ook gesproken over de beleidsgebieden waar er een samenwerking mogelijk is.

Minister Hato stelde voor om gezamenlijk te werken aan wetgeving ter bestrijding van cybercriminaliteit. Minister Amoksi maakte duidelijk dat Suriname in het verleden reeds een samenwerking had met de ABC-eilanden. Het is nu weer nodig is dat Suriname en Curaçao afstemmen over beleid issues en de samenwerking intensiveren. Korpschef Ilaro van Curaçao kreeg een uitnodiging van waarnemend korpschef Ruben Kensen voor een rondleiding bij de Surinaamse Politie Academie.

Bij dit gesprek zaten ook aan Julius Ilaro, korpschef en het hoofd van de Veiligheidsdienst Curaçao, Jerome Beeldsnijder.  Verder waren aanwezig op deze meeting: Georgine Acton die belast is met de reorganisatie van het Korps Penitentiaire Ambtenaren, het Hoofd Internationale Betrekkingen Sieglien Aviankoi, Mark Karg, Adviseur bij Justitie en Politie en de onderdirecteur van het Directoraat Forensische Zorg, Navinda Venetiaan-Anini.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname en Curaçao praten over veiligheid