zaterdag 30 september 2023
33.9 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname en Curaçao praten over veiligheid

lees ook ...

Andere mogelijkheden om staatsinkomen te verhogen dan BTW of...

BTW op brandstof is verhoogd van 5 naar 10 procent en gaat op 1 oktober in. De vakbeweging is niet te spreken en heeft hierover een brief geschreven aan president Santhoki. Men eist aanhouding van de ...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie en zijn collega van Curaçao Shalten Hato hebben gesproken over veiligheid in het algemeen, het upgraden van de Surinaamse Politie Academie middels trainingen en opleidingen, de Financial Intelligence Unit, de Gamingboard. Dit is gebeurd tijdens een ontmoeting op het ministerie van Justitie en Politie. 

Er is ook gesproken over de uitdagingen die Suriname en Curaçao hebben bij de Korpsen Politie, Brandweer en Penitentiaire Ambtenaren. Verder is er ook gesproken over de beleidsgebieden waar er een samenwerking mogelijk is.

Minister Hato stelde voor om gezamenlijk te werken aan wetgeving ter bestrijding van cybercriminaliteit. Minister Amoksi maakte duidelijk dat Suriname in het verleden reeds een samenwerking had met de ABC-eilanden. Het is nu weer nodig is dat Suriname en Curaçao afstemmen over beleid issues en de samenwerking intensiveren. Korpschef Ilaro van Curaçao kreeg een uitnodiging van waarnemend korpschef Ruben Kensen voor een rondleiding bij de Surinaamse Politie Academie.

Bij dit gesprek zaten ook aan Julius Ilaro, korpschef en het hoofd van de Veiligheidsdienst Curaçao, Jerome Beeldsnijder.  Verder waren aanwezig op deze meeting: Georgine Acton die belast is met de reorganisatie van het Korps Penitentiaire Ambtenaren, het Hoofd Internationale Betrekkingen Sieglien Aviankoi, Mark Karg, Adviseur bij Justitie en Politie en de onderdirecteur van het Directoraat Forensische Zorg, Navinda Venetiaan-Anini.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname en Curaçao praten over veiligheid