vrijdag 19 april 2024
31 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
3
(1)

Suriname en China verstevigen de band

lees ook ...

Santhoki rondgeleid in ‘Forbidden City’

De Surinaamse president mocht op 13 april 2024 naar de historische binnenstad van Beijing. Hij werd rondgeleid in de zogeheten ‘Forbidden City’ als onderdeel van het staatsbezoek aan China. Een iconis...

Suriname en China zullen in de toekomst de huidige goede band verder verstevigen. Beide regeringen zullen alles in het werk stellen om de economie van Suriname te helpen bloeien met de grote potentie die het land bezit. Dit kwam naar voren op woensdagavond 28 september 2022, tijdens de receptie in de Ball Room van Torarica, ter gelegenheid van de 73ste herdenking van de oprichting van de Volksrepubliek China.

President Chandrikapersad Santokhi, Vice -President Ronnie Brunswijk en overige regeringsfunctionarissen hebben de receptie bijgewoond. De Chinese ambassadeur Han Jing sprak vol lof over de openheid van Suriname tegenover China om hier zaken te doen. De bijdrage van China aan de Surinaamse ontwikkeling is niet meer weg te denken. President Santokhi dankte China voor de steun aan ons land in de besprekingen met het Internationaal Monetair Fonds.

Suriname ondersteunt nog steeds het één-China-beleid. Hij ging ook in op de technische bijstand vanuit China aan ons land en noemde zo de bouw van 350 goedkope huizen, oprichting van een technisch samenwerkingscentrum voor de landbouw en donatie van USD 50.000 bij de watersnoodramp. Er bestaat een goede vriendschapsband tussen de Chinese ambassade en het kabinet van de Vice-President.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname en China verstevigen de band