donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname en China breiden samenwerking uit

lees ook ...

President Santokhi overlegt met Nationale Veiligheidscommiss...

Gezien de toename van diverse vormen van criminaliteit in Suriname, heeft president Chandrikapersad Santokhi op maandag 20 maart 2023 een overleg gehad met de leden van de Nationale Veiligheidscommiss...

Suriname mag op ondersteuning van China rekenen bij het brengen van duurzame ontwikkeling. Deze garantie gaf de Chinese ambassadeur Han Jing dinsdag tijdens een ontmoeting met minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning. Binnen de huidige samenwerking zijn er enkele projectvoorstellen besproken.

De Chinese ambassadeur is geïnformeerd over de huidige financieel-economische situatie en verwelkomt de hervormingen die de regering doorvoert in deze moeilijke tijden. China begrijpt de inspanningen van Suriname om de schuldhoudbaarheid en macro-economische stabiliteit te herstellen.

Het land steunt het verzoek van Suriname om een regeling in het kader van het door het IMF gesteunde programma. De export-importbank van China heeft Suriname de nodige steun gegeven en beide partijen hebben constructieve onderhandelingen gevoerd om tot een akkoord te komen over schuldsanering.

De ambassade van de Chinese Volksrepubliek maakt van deze gelegenheid gebruik om het ministerie van Buitenlandse Zaken, Internationale Handel en Internationale Samenwerking van de Republiek Suriname opnieuw van haar hoogste hoogachting te verzekeren.

Suriname en China werken al langer dan 45 jaar samen op sociaal, economisch, cultureel en politiek gebied.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname en China breiden samenwerking uit