donderdag 18 juli 2024
23.7 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname en China bespreken schenkingsprojecten en financieringsmogelijkheden

lees ook ...

DOE-vertegenwoordiger trekt lijst van A20 bij verkiezingen i...

Wanneer de algemene, vrije en geheime verkiezingen in mei 2025 worden gehouden, zal een vertegenwoordiger van de politieke partij Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) de lijst van Alternatief 2...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft de ambassadeur van China in Suriname, Han Jing, voor hun reguliere overleg over internationale samenwerking ontvangen. Tijdens hun openhartige gesprek kwamen diverse onderwerpen aan bod, zoals de status van huidige schenkingsprojecten op het gebied van huizenbouw, ‘Safe City’ en landbouwtechniek en -productie. Daarnaast spraken ze over nieuwe mogelijkheden voor financiering van sociale-, infrastructurele- en medische projecten.

De bewindsman en de ambassadeur spraken ook over de noodzakelijke schuldherschikking tussen Suriname en twee financiële instituten in China. Ze zijn vastbesloten om al het mogelijke te doen voor de afronding van de technische besprekingen hierover. Tijdens de ontmoeting benadrukten ze tevens de historische en goede relatie tussen beide landen en hun streven om deze verder te verbreden en te versterken tot wederzijds voordeel.

Verder deelden ze informatie over de belangstelling van grote Chinese ondernemingen voor deelname aan strategische projecten in Suriname, zoals bauxietexploitatie, infrastructuur en productie. Vanwege het goede partnerschap met China en de kennis en rol van China bij internationale samenwerking rond diverse thema’s, neemt Suriname steeds in positieve overweging, waar mogelijk, de ondersteuning van kandidaturen van China in internationale organisaties. Een spoedig bezoek aan China is gepland om de samenwerking verder uit te breiden. Sinds 28 mei 1976 hebben Suriname en China diplomatieke relaties.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname en China bespreken schenkingsprojecten en financieringsmogelijkheden