zondag 19 mei 2024
26.6 C
Paramaribo
18.1 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname en Braziliē willen samenwerking verbreden

lees ook ...

President Santokhi ontvangt update over veiligheid en Operat...

President Chan Santokhi kreeg vrijdag een update over de veiligheidssituatie in Suriname van de Nationale Veiligheidscommissie. Tijdens de bijeenkomst werden de statistieken van de afgelopen twee weke...

De Braziliaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mauro Vieira heeft een werkbezoek afgelegd bij president Chandrikapersad Santokhi. Tijdens het onderhoud dat daarbij gevoerd is, is er onder andere gesproken over het heractiveren van de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (UNASUR) door Brazilië.

Minister Vieira gaf aan dat de twee naties een hechtere samenwerking willen met meer diepgang. “Tijdens de bespreking met president Santokhi, is het intensiveren van de samenwerking met het oog op wederzijds voordeel de leidraad geweest, zei hij.” Het Surinaamse staatshoofd heeft tijdens het onderhoud aangegeven dat het voor Suriname van cruciaal belang is om de samenwerking met Brazilië verder te intensiveren. “We hebben collectieve uitdagingen en vraagstukken, maar ook kansen. Suriname ziet Brazilië als een strategische partner”, aldus president Santokhi.

Tijdens het overleg is de kwestie UNASUR een belangrijk onderwerp van gesprek geweest. Suriname is nog steeds lid van Unasur en biedt volledige steun aan de revitalisering van dit regionale orgaan. President Santokhi: “We streven naar een evenwichtige aanpak. In een wereld waarin talrijke uitdagingen spelen, is het essentieel dat Zuid-Amerikaanse landen streven naar constructieve dialoog en het aangaan van allianties om deze uitdagingen gezamenlijk aan te pakken.” Er is ook gesproken over de mogelijkheden die er zijn om samen te werken in de olie- en gassector.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname en Braziliē willen samenwerking verbreden