donderdag 2 december 2021
25 C
Paramaribo
3.9 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname en Brazilië maken afspraken over bestaande militaire coöperatie

lees ook ...

Suriname past inreisbeleid aan; Nederland en VS hoogrisicola...

Om de import en verspreiding van de Omicronvariant zo lang mogelijk uit te stellen heeft de regering als een van de Covid-maatregelen het inreisbeleid aangepast. Deze mededeling deed de van Covid-19 h...

Brigadegeneraal João Roberto Albim Gobert uit Brazilië is deze week met zijn delegatie te gast bij het Nationaal Leger (NL) in verband met 19e editie van de “Regional Meeting for Military Exchange” (RRIM). Luitenant-kolonel Ashokkoemar Jagdew, commandant van de Landmacht tevens delegatieleider bij de gesprekken namens Suriname, zegt dat het om een jaarlijkse meeting gaat tussen Suriname en Brazilië.

Tijdens deze meeting worden diverse militaire onderwerpen worden besproken.  Het gaat onder andere om afspraken met betrekking tot trainingen voor het Surinaams leger, werkbezoeken, deelname aan militaire activiteiten en aan gezamenlijke grenspatrouilles. Deze keer zullen er afspraken worden gemaakt over de voortzetting van de bestaande militaire coöperatie tussen de twee legers tot 2022.

Op agenda staan ook bezoeken gepland aan de Surinaamse Militaire Academie (SMA) en Surinaamse Militaire School (SMS). De defensieorganisaties van Suriname en Brazilië hebben al jaren een goede relatie. De meeste van onze officieren worden ook getraind in Brazilië. Voor het volgend jaar staat de 20ste RRIM gepland in Brazilië.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname en Brazilië maken afspraken over bestaande militaire coöperatie