Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Suriname en Bolivia verstevigen bilaterale relatie

Geplaatst

op

door

De regeringsleiders van Suriname en Bolivia gaan na op welke gebieden de samenwerking tussen beide landen kan worden versterkt. Dit heeft president Desiré Bouterse gezegd na de ondertekening van diverse overeenkomsten met zijn ambtgenoot Eva Morales. President Bouterse heeft de regeringsleider van Bolivia niet alleen geprezen voor de wijze waarop hij zijn land bestuurt, maar is ook ingenomen met de economische ontwikkeling in dat land.

Eén van de belangrijke zaken die is besproken, is de afschaffing van de visumplicht tussen beide landen. Tijdens de bilaterale gesprekken is onder andere van gedachten gewisseld over de technische samenwerking. De bedoeling is dat er missies in beide landen zullen plaatsvinden. Er is ook gesproken over het milieuvraagstuk.

President Evo Morales is dankbaar voor de warme ontvangst in Suriname. Dit is namelijk ook de eerste keer dat een Boliviaans staatshoofd het land bezoekt. Deze band moet volgens hem gekoesterd worden. Voor de regeringsleider van Bolivia is afschaffing van de visumplicht belangrijk. Er is verder overeengekomen om te investeren in de agrarische sector. President Morales is na de formele gesprekken vertrokken naar Rusland.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Van Trikt brengt werkbezoek aan Minowc

Geplaatst

op

door

Governor Robert-Gray van Trikt van de Centrale Bank van Surinameheeft een werkbezoek gebracht aan het ministeruie van Onderwijs, Wetenschap enCultuur. Tijdens dit bezoek hebben minister Lilian Ferrier, directeur NataschaBennanon en mw. Gracia Valies-Ormskirk, waarnemend hoofd BVOS gesproken oversamenwerking inzake opleidingen op het gebied van hoger onderwijs (Masters,PhD) via een speciaal voor dit doel ingestelde CBvS Academy. Dit bezoek vondplaats op maandag 8 juli 2019.

Er werd specifiekgesproken over het aanbieden van specialistische opleidingen betreffendeCentrale Bank kerndoelstellingen, zoals monetaire en financiële stabiliteit.Ook andere opleidingen waaronder fiscal policy, FinTech en risk managementzullen worden aangeboden via de CBvS Academy. De mogelijkheid om meer studentennaar het buitenland te sturen om zich te specialiseren kwam ook aan de orde. Deminister en de governor bekijken op korte termijn hoe de samenwerking vorm tegeven.

Lees verder

Suriname

Video Report: Korps Suriname verkeersvrijwilligers

Geplaatst

op

door
Korps Politie Suriname
Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X