maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

Suriname en Aruba verkennen samenwerking in de Agro sector

lees ook ...

Mening Carl Breeveld adviseur partij DOE

Ex- parlementariër Carl Breeveld is adviseur van de politieke partij DOE.  De regering heeft volgens hem wel macro-economisch redelijk resultaat bereikt, maar het volk is vergeten. Grote armoede is da...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) ontving vandaag de Arubaanse minister Geoffrey Wever van Economische Zaken, Communicatie en Duurzame Ontwikkeling en zijn delegatie voor een werkbespreking. De delegatie uit Aruba, die op handelsmissie in Suriname is, bestaat onder andere uit directeur Maria Dijkhoff-Pita, directeur Herrick Henriquez van de Aruba Handels- en Industrievereniging, en Diederik Kemmerling, voorzitter van de Arubaanse Kamer van Koophandel.

Minister Wever benadrukte de noodzaak van samenwerking met Suriname voor voedselzekerheid op Aruba. “U hebt goed land en veel water, en wij willen voor Aruba food security,” aldus de Arubaanse minister. Hij stelde voor om praktische samenwerkingen aan te gaan, met name in de agro sector, om de kwaliteiten binnen deze sector te ontwikkelen. De economie van Aruba is sinds de Covid-pandemie met een derde gekrompen, en de Arubaanse overheid ziet uitwisseling met Suriname als een manier om deze sector te versterken. Het grootste deel van het voedsel op Aruba wordt momenteel geïmporteerd.

Minister Sewdien toonde zich open voor de samenwerking en wees op de uitdagingen in de Surinaamse landbouwsector, zoals arbeidskrapte en onvoorspelbare weersomstandigheden. Desondanks benadrukte hij de zegeningen en potentie van Suriname op het gebied van landbouw. Beide ministers zijn vastbesloten om de mogelijkheden voor samenwerking verder te verkennen en de banden tussen hun landen te versterken.

De ontmoeting markeert een belangrijke stap in de richting van versterkte economische en agrarische samenwerking tussen Suriname en Aruba.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSuriname en Aruba verkennen samenwerking in de Agro sector